Bitcoin (BTC) Analyse: Koers zakt even door $9.000, wat nu?

De koers van bitcoin (BTC) lijkt te beginnen aan de langverwachte dip en zakt door $9.000. Met een test van $8.800 heeft de prijs zich uit de consolidatie naar beneden gedrukt. Waarbij er momenteel nog weinig reactie is ontstaan. Het lijkt erop dat de koers nu echt een dip richting $8.000 gaat maken.

Ondanks de langdurige consolidatie is de uitbraak momenteel nog niet heftig. En zien we slechts een rustige daling. Wat kan betekenen dat de koers een langere tijd rustig kan zakken. In plaats van een flinke dip met bounce terug omhoog.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een interessante en tevens wederom wat onverwachte reactie.

Bitcoin analyse

Dat de koers een dip zou gaan maken zit er al weken lang aan te komen. Het breken van $10.000 lukt al een lange tijd niet en resulteerde telkens op een daling in de consolidatiezone tussen $9.300 en $9.500.

Na de laatste test om richting $10.000 te stijgen ziet het er nu ook uit dat Bitcoin de $8.000 gaat opzoeken. Met het breken en blijven onder de $9.000 zien we een bevestiging van de daling en het uitbreken naar beneden uit de consolidatie.

Daggrafiek

Op de daggrafiek van Bitcoin zien we dat de koers zich nu recht op een belangrijke support/weerstand ligt van $9.000. De plek waar de afgelopen weken vaak getest is om vervolgens weer omhoog te gaan.

De kans is nu groot dat een dip richting $8.600 op korte termijn zal plaatsvinden.

Support levels op de weg naar beneden zullen rond $8.000 en hoog in de $7.800 liggen. Waarbij de kans op een stijging groot is. Gezien de bullish reacties en het in stand houden van $9.000 de afgelopen weken zal de koers ook niet zomaar ineen storten.

Bitcoin (BTC) Analyse: Koers zakt even door $9.000, wat nu?
Bitcoin daily chart 28 juni 2020

4-uurgrafiek

Op de 4-uurgrafiek zien we hetzelfde beeld waarbij de EMA’s inmiddels ook bijna de bearish cross maken. En daarmee ook een reversal zullen bevestigen. Van bullish naar bearish. De weerstand op $9.000 lijkt momenteel niet mee te geven en zal de koers hoogstwaarschijnlijk uiteindelijk naar $8.000 drijven.

Bitcoin (BTC) Analyse: Koers zakt even door $9.000, wat nu?
Bitcoin 4h chart 28 juni 2020

Wat gaat bitcoin doen?

Al met al zien we de langverwachte dip, die uiteraard ook weer met een sisser af kan lopen. Mocht de prijs zich toch weer door $9.000 weten te drukken dan is de kans op een nieuwe consolidatie tussen $9.300 en $9.500 aannemelijk.

De vraag is dan: is dit slechts uitstel of blijft de dip uit? Maar zoals het er nu uit ziet, gaan we toch echt een dip maken. Om vervolgens de weg omhoog weer te kunnen voortzetten.

De huidige prijs van bitcoin in euro’s: