Breekt bitcoin door de $4.100? SEC stelt besluit ETF fonds Bitwise uit

Crypto update 21.40 uur - Bitcoin noteert op moment van schrijven een koers $4.098 (bron OnchainFX/Messari). Grote vraag is of de kopers zich in grote getale blijven aandienen? Of dat beleggers hun winst gaan pakken? Winnaars van de dag zijn er ook met Tezos (+19%), Basic Attention Token (+19%) en OmiseGo (+13%). Ook in het nieuws: de SEC stelt een besluit over een ETF fonds van Bitwise uit.

Lees ook - Consortium (o.a Bittrex & Brave) lanceren UPEUR, een euro stablecoin

Bekijk ons interview met Yeastplume van Grin/Mimblewimble

Cliffhanger! Het interview met Nicholas Merten (21) alias Datadash (313.000 volgers): "Bitcoin gaat naar $40.000 binnen 3 jaar". Binnenkort online!

Bitcoin update

Bitcoin (BTC) houdt zich deze vrijdagavond goed staande net onder de $4.100. Hoe beoordeelt Stef den Tuinder van traderscollectief Altcoinbase de koers?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]Bitcoin probeert door $4.100 te breken wat vooralsnog niet lukt. Blijven we boven de $4.040, dan is het goed mogelijk dat we dit binnenkort wel gaan doorbreken. Zakken we door $3.980 heen, dan wordt het een lastig verhaal voor BTC. Want dan zijn de "bears" weer in controle. Ook kan een dubbele top rond $4.180 roet in het eten gooien voor de bulls.[/penci_blockquote]

Altseason

Diverse altcoins staan fors in de plus de afgelopen 24 uur. De belangrijkste stijgers op een rij naar marktwaarde:

SEC: besluit ETF fonds Bitwise uitgesteld

Assetmanager Bitwise was afgelopen week in het nieuws vanwege een spraakmakend rapport: 96% van het handelsvolume op cryptobeurzen zou nep zijn ("washtrading"). De opdrachtgever van het rapport? Waakhond van de Amerikaanse effectenmarkt SEC.

Saillant detail is dat Bitwise in januari een aanvraag heeft ingediend voor een ETF fonds. Dat besluit is nu uitgesteld. De deadline voor de SEC is 45 dagen.

Op de korte termijn relevanter: zaterdag 6 april verloopt de deadline van de ETF aanvraag van VanEck/SolidX in samenwerking met CBOE. Zet die datum in je agenda.

Cryptonieuws lees je bij Bitcoin Magazine NL

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...