Gaat Bitcoin weer stijgen richting $53.000?

Gaat Bitcoin weer stijgen richting $53.000?

In onze vorige analyse noemden we de vuistregel: hoe vaker een supportlevel wordt getest, hoe zwakker hij wordt.

De uitbraak naar beneden heeft nu plaatsgevonden en de koers bevindt zich in de zone die we toen van belang achtten. Hoe nu verder? We kijken daarvoor op de weekgrafiek en op de daggrafiek.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Weekgrafiek

De levels die we in de vorige update hebben geïdentificeerd en besproken zijn op dit moment in play. Het gaat dan om deze drie zones of niveaus:

  • Wekelijkse demand zone: $47.336 - $43.166
  • Wekelijkse fibonacci retracement zone: $44.497 - $41.030
  • Liquiditeit van de voorgaande low: $39.554

Het lijkt een grote zone als je de twee uitersten neemt, maar vanuit de grafiek kom je voor de verschillende zones hier op uit.

Zolang we deze levels op de weekgrafiek behouden, dat wil zeggen geen weeksluiting daaronder, acht ik de kans groot dat we hier een bounce gaan zien.

Op het moment dat de koers inderdaad opveert vanaf deze zones, denken we ook weer nadrukkelijker in scenario’s waarin stapsgewijs de highs worden opgezocht.

Gaat Bitcoin weer stijgen richting $53.000?

Daggrafiek

Ingezoomd op het niveau van de daggrafiek zien we dat er een mooie reactie omhoog is geweest vanuit de demand zone op $43.950 - $40.662. Belangrijk is wel om te benadrukken dat deze bounce niet vanzelf ook betekent dat de bodem hiermee gezet is.

We zien dat bitcoin na een flinke impuls, zoals we die nu hebben gezien, vaker in een zijwaartse beweging terechtkomt.

Waarbij ‘zijwaarts’ ook een koers van $42.000 kan betekenen en we zelfs tot aan de major low van $39.600 kunnen zakken.

Het is bij de daggrafiek relevant dat we niet sluiten onder de major low van $39.600.

Gaat Bitcoin weer stijgen richting $53.000?

Conclusie

Het is belangrijk dat we de recente low en de major low niet verliezen. Als we die behouden, kunnen we op korte tot middellange termijn meer rekening houden met een verdere beweging omhoog.

Op de daggrafiek hebben we een scenario ingetekend waarin we eerst in een zijwaartse beweging komen. In de loop van de aankomende dagen en weken wordt duidelijk waar we mee verder kunnen!

Crypto Coin Talk

Wil je nu meer van dit soort analyses? Ga dan naar onze website cryptocointalk.nl waar we op dit moment 15% korting op onze producten bieden! We zien je daar!

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties