Bitcoin update: Gaat de koers levels onder de $50.000 testen?

Bitcoin, de crypto waar iedereen het altijd over heeft. De marktleider binnen de cryptomarkt.

Ook direct de meeste belangrijke asset voor het complete marktsentiment. De afgelopen dagen hebben we de Bitcoin koers een aardig stuk zien zakken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wat betekent dat voor de huidige stand van zaken? Dat ga ik vandaag met jullie behandelen!

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

De weekgrafiek is altijd een belangrijke leidraad om een duidelijk beeld te kunnen schetsen. Dit is dus ook waar we deze analyse mee beginnen.

We zien op de weekgrafiek een aantal belangrijke levels bij de Bitcoin koers die nog ongetest zijn. Deze ongeteste levels zijn de volgende levels:

  • Wekelijkse demand: $47.336-$43.166
  • Wekelijkse fibonacci retracement: $44.497- $41.030
  • Liquiditeit van de voorgaande low: $39.554

Deze drie levels zijn enorm belangrijk binnen de markt, aangezien deze levels dé zones zijn om een higher low op te maken wanneer de prijs verder zakt.

Wanneer we hier de higher low gaan zetten is de kans groot dat de uptrend van Bitcoin zal vervolgen en we een verdere bullcyclus zullen krijgen.

Bitcoin update: Gaat de koers levels onder de $50.000 testen?

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Terug naar de orde van de dag. Wat zien we nu en wanneer komt dat wekelijkse scenario in beeld? Eigenlijk is dat vrij simpel: Bij het zetten van verdere lower lows.

Wanneer we een duidelijke candle close krijgen onder het niveau van de $55.926 betekent dat we de demand area waar we nu op liggen ook breken en we de support op de dagelijkse grafiek hebben verloren.

De kans dat we dan gaan bewegen naar dat wekelijkse niveau is dan erg groot.

Bitcoin update: Gaat de koers levels onder de $50.000 testen?

Conclusie

De conclusie van dit verhaal is dus dat we op dit moment nog op support liggen maar we deze al een aantal keren hebben getest.

De vuistregel luidt als volgt: Des te vaker een supportlevel wordt getest, des te zwakker dat supportlevel wordt. Dat is hier dus ook het geval.

Wanneer we dit niveau breken verwacht ik met vrij fors geweld een daling naar de wekelijkse niveaus. Houd hier dus rekening mee!

Ga pas weer uitgebreider posities inschalen wanneer je sterkte in de markt ziet en bewaar op dit moment vooral de rust. Wil je nu meer van dit soort analyses? Ga dan naar onze website cryptocointalk.nl waar we op dit moment 15% korting op onze producten bieden! We zien je daar!

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen?
Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!