Deze bitcoin whale heeft nu $6 miljard aan bitcoin na nieuwe aankoop van 2.700 BTC

De prijs is deze dinsdagochtend overtuigend door de $51.000 gebroken. Over de afgelopen 24 uur noteert bitcoin een plusje van bijna 2 procent. Is verder herstel aanstaande?

De prijs in euro's bij Bitvavo:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bijkopen geblazen

De recente dip van de koers heeft één van de grootste whales op de markt wakkergeschud.

Want deze heeft weer behoorlijk ingeslagen: ruim 2.700 bitcoin in één dag om precies te zijn, terwijl de prijs toen nog boven $50.000 piekte (dus nog voor de dip).

Whales zijn entiteiten die minstens 1.000 bitcoin tot hun beschikking hebben.

Uit on-chaindata blijkt dat deze entiteit de afgelopen twee weken ruim 5.600 bitcoin heeft gekocht.

Opvallend: deze whale was niet actief toen de prijs onder de $42.500 dipte, zo merkt de site CryptoPotato op. Dus toen is er niet bijgekocht.

Analist VentureFounder van CryptoQuant heeft berekend dat deze whale sinds 22 november 5.624 bitcoins verzameld. Tegen de huidige marktprijs is dat een vermogen van 286 miljoen in dollars.

In totaal staat er op zijn adres maar liefst 118.017 BTC, een vermogen van ruim 6 miljard dollar.

Whale actie

Eerder deze week waarschuwde CryptoQuant nog dat grotere entiteiten op het netwerk juist aan het verkopen zijn. Die verkoop lijkt zich gezien de recente prijsactie niet door te zetten.

Sterker nog, de grotere adressen hebben juist geaccumuleerd, zo heeft Santiment becijferd.

Uit eerder on-chainonderzoek blijkt dat whales circa 25% van alle bitcoin in omloop in handen hebben.

Van de gedolven ~18,9 miljoen bitcoin is er naar schatting tussen de 3 en 4 miljoen bitcoin niet meer toegankelijk door verloren of vernietigde sleutels (private key).

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...