Bitcoin (BTC) Update: Koers blijft stabiel boven $9.000

De koers van Bitcoin (BTC) lijkt zich nog steeds behoorlijk stabiel te gedragen boven $9000 en nog niet klaar te zijn voor een dip. Ondanks sterk bearish signalen zien we de prijs van Bitcoin nog steeds in de strakke consolidatie range tussen $9.300 en $9.500.

Dat we hier nog een aantal dagen blijven hangen lijkt aannemelijk. Maar de bearish signalen blijven in stand en lijken ondanks de huidige consolidatie een kans op een flinke dip niet weg te nemen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin analyse

Het huidige plafond van Bitcoin op $10.000 blijft in stand. En met een lichte uitbraak welke niet verder kwam dan $9.600 lijkt dit ook de komende tijd het geval te blijven. Tevens zien we steeds minder kracht van bulls om de prijs omhoog te stuwen. Het ziet er niet alleen maar bearish uit en zien we wel degelijk dat de prijs sterk aan het consolideren is. Wat tevens zorgt voor een sterker wordende support rond $9.000.

Een sterker wordende support betekend uiteraard niet dat de koers ineens alsnog de kracht heeft om $10.000 te breken en we alsmaar door blijven stijgen. Het kan wel betekenen dat een volgende dip minder diep zal gaan dan we in de eerste instantie zouden verwachten.

Deze consolidatie kan laten zien dat bulls sterk genoeg zijn om de prijs staande te houden boven een sterke support en zich daar niet zomaar uit laat bewegen.

Gekeken naar de 4h chart zien we de geringe beweging in de prijs goed. Waarbij bijvoorbeeld volatiliteit erg stil komt te liggen. Een flinke beweging ligt om de hoek, en kan zorgen voor een scherpe beweging omlaag. Maar wat zoals eerder gezegd niet hoeft te betekenen dat de koers diep zal zakken en zal blijven.

Eerder een flinke spike naar beneden. Met hoogstwaarschijnlijk genoeg kracht om rond $8600 te blijven hangen. Met als echt bearish scenario een prijs rond $8.000.

Bitcoin (BTC) Update: Koers blijft stabiel boven $9.000
Bitcoin 4h chart 18 juni 2020

Alles lager dan dat kan ervoor zorgen dat de trend zich echt langer in een bearish situatie zal gaan bevinden met prijzen laag onderin de $7.000. Het is voor nu lastig te voorspellen hoe de koers zich daar zou gaan bewegen. Dat is afhankelijk van de huidige reacties op een dip.

We zien wel dat er nog steeds een mogelijkheid is op langdurige consolidatie ter voorbereiding van een beweging omhoog. Al is die kans erg klein en zijn de signalen nog steeds bearish. Price action laat duidelijk lower highs zien door het falen van het doorbreken van $10.000.

Wat gaat bitcoin doen?

Het is dus lastig om nu goed te kunnen zeggen waar de koers heen lijkt te gaan. Maar daarbij zien we dat de grootste kans ligt bij een daling richting de $8.000 met een tussenstop op $8.600. Een sterke bullish reactie kan deze dip snel weer richting de $9.000 sturen om vervolgens een nieuwe consolidatie te starten. Het is wachten op meer volatiliteit. Waarna we meer duidelijkheid kunnen krijgen over de richting van de koers voor de komende weken.

De prijs van bitcoin in euro’s:

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

bitcoin-logo-bull-run Nieuws
Bitcoin koers op hoogste niveau in ruim 2 jaar tijd

  Bitcoin-investeringsproducten zagen afgelopen week een instroom van bijna 600 miljoen dollar, zo blijkt uit...

Nieuws
Ripple Rechtszaak: Nieuwe Class Action, Wat Gaat Ripple Doen?

In 2024 bevindt Ripple zich in een ongekend lastige situatie. Na een tegenslag in de...

Pepe koers pump Nieuws
PEPE Koers Pumpt 50%, Is Deze Nieuwe Crypto Meme De Volgende?

De bekende crypto meme PEPE, verraste vandaag de markt met een indrukwekkende pump van 50%...

Bitcoin
BlackRock noteert hoogste handelsvolume van bitcoin ETF: meer dan $1 miljard

Te midden van de stijgende bitcoinprijs, gaat het ook met BlackRock's bitcoinfonds erg goed. Op...

Bitcoin
HTX, voorheen bekend als Huobi, trekt zich terug voor licentie in Hong Kong

HTX heeft zijn aanvraag voor een licentie voor een "virtual asset trading platform" in Hong...

Lees meer