Amerikaanse waakhond waarschuwt voor AI cryptobots

2749 totale weergaven

CFTC waarschuwt voor AI-oplichting met beloftes van enorme rendementen door gebruik te maken van crypto-arbitragealgoritmen.

De Commodity Futures Trading Commission (CFTC) heeft een consumentenwaarschuwing uitgegeven over oplichtingspraktijken die worden aangedreven door kunstmatige intelligentie (AI), waarbij sommige beloven buitensporige rendementen te genereren door gebruik te maken van crypto-arbitragealgoritmen.

“Met de groei van het gebruik van AI in het dagelijks leven maken oplichters beweringen dat het enorme rendementen kan opleveren met behulp van bots, handelssignalenalgoritmen, crypto-asset-arbitragealgoritmen en andere door AI ondersteunde technologieën,” zei het agentschap in een verklaring. Het voegde eraan toe dat influencers op sociale media valse beloftes van snelle winst kunnen verspreiden.

“Geloof de oplichters niet. AI-technologie kan de toekomst of plotselinge marktveranderingen niet voorspellen,” aldus het agentschap.

De CFTC zegt dat het verschillende frauduleuze schema’s heeft geïdentificeerd die verwijzingen naar AI bevatten. Een daarvan veroorzaaktt het verlies van 30.000 bitcoins ter waarde van ongeveer $1,7 miljard destijds.

“Helaas is AI een ander middel geworden voor kwaadwillende actoren om nietsvermoedende beleggers te bedriegen,” zegt Melanie Devoe, hoofd van het CFTC-kantoor voor klanteneducatie en voorlichting, in de verklaring.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...