Bitcoin nadert $38.000, analisten bullish over toekomst

Bitcoin-voorstanders hebben reden tot vreugde nu de grootste munt fors is gestegen richting $38.000. Woensdag bereikt de munt het hoogste niveau van de afgelopen 12 maanden.

Bitcoin herstelt krachtig van zijn verlies de dag ervoor en komt binnen handbereik van een nieuw hoogtepunt van 18 maanden, op weg naar $40.000.

Bitcoin ETF stuwt prijs omhoog

Een daling van de federale rentetarieven, de veroordeling van Sam Bankman-Fried voor zijn acties bij FTX, en de goedkeuring van de SEC voor een bitcoin exchange-traded fund (ETF) zijn drijvers achter de prijsstijging.

ETF’s zijn een soort beleggingsproduct dat een index of een grondstof volgt. Bitcoin ETF’s stellen investeerders in staat om te profiteren van de stijgende waarde van bitcoin zonder daadwerkelijk bitcoin te bezitten.

ByteTree merkt op dat Bitcoin het veel beter deed dan standaardactiva zoals goud en Amerikaanse aandelenindices, die ook omhoog zijn gegaan. Een goedkeuring van een ETF kan volgens CryptoQuant-experts de marktkapitalisatie van bitcoin met 1.000 miljard dollar doen toenemen.

Ondertussen heeft Bitcoin een aanzienlijke stijging van meer dan 117% in waarde doorgemaakt in 2023, een nette score. De anticipatie van het halving evenement in 2024 heeft ook bijgedragen aan de toename van het marktoptimisme.

Bij $34.572 komt de 25-daagse Exponential Moving Average (EMA) in beeld. BTC probeert weer boven het belangrijke ondersteuningsniveau van $36.788 te komen.

Ondanks een reeks economische uitdagingen blijft BTC stijgen, met een jaarlijkse stijging van 126%, en gegevens uit de optiemarkt wijzen erop dat speculanten zich richten op het niveau van $40.000.

Met de recente prijsstijging is de Crypto Fear and Greed-index rechtstreeks in de categorie “Greed” verhuisd, wat aangeeft dat de marktstemming is verbeterd.

In een omgeving die wordt gekenmerkt door een optimistisch en positief perspectief, kan de momentum van bitcoin worden versterkt en streven naar het psychologische keerpunt van $40.000.

Daarvoor is nog een stijging van 10% nodig. Het wordt sterker omdat de Relative Strength Index (RSI) naar het noorden kantelt, wat wijst op een toename van momentum.

Ligt de bearmarkt achter ons?

Volgens Zach Pandl, managing chief of research bij crypto-fondsverstrekker Grayscale Investments LLC:

“Het herstel van crypto kan doorgaan als de reële rentetarieven hun hoogtepunt bereiken en we blijven vooruitgang zien bij de goedkeuring van spot ETF’s op de Amerikaanse markt.”

“Bitcoin gaat nu mainstream, en de bear is achter ons,” zegt Charlie Morris, oprichter van beleggingsadviesbedrijf ByteTree, in een marktrapport op woensdag.

“De goede tijden zijn hier,” voegt hij eraan toe.

Ondertussen zijn institutionele beleggers al begonnen met het inzetten van kapitaal voor Bitcoin en cryptocurrency’s, terwijl particuliere beleggers mogelijk wachten op aanvullende liquiditeit van goedgekeurde ETF’s. In het afgelopen jaar hebben institutionele beleggers meer dan $1 miljard in cryptocurrency gestort, volgens gegevens van CoinShares.

Ook on-chaingegevens helpen om de markt te lezen, zoals de Market Value to Realized Value (MVRV), de verhouding tussen de marktwaarde (market cap) en de gerealiseerde waarde (realized cap). Als de MVRV-ratio hoog is, betekent dit dat de huidige marktprijs hoger is dan de gemiddelde aankoopprijs van alle munten die in omloop zijn.

Een lage MVRV-ratio betekent dat de marktkapitalisatie van bitcoin lager is dan de gerealiseerde waarde. Met andere woorden, de huidige marktprijs van alle bitcoin ligt onder de gemiddelde aankoopprijs, wat als onderwaardering is te beschouwen.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...