Nexon in gesprek met Bitstamp voor een overname

Bitstamp, ’s werelds oudste overgebleven bitcoin exchange, gaat hoogstwaarschijnlijk in de verkoop. Een Zuid-Koreaans gamingbedrijf zou op het punt staan het over te willen nemen.

Bitstamp

Het Zuid-Koreaanse Nexon zou cryptobeurs Bitstamp over willen nemen voor 350 miljoen dollar, aldus anonieme bronnen.

Bitstamp werd in 2011 in Slovenië opgericht door CEO Nejc Kodrič. Het bedrijf verplaatste zijn registratie naar het Verenigd Koninkrijk in 2013. In 2016 vestigde zij zich in Luxemburg, waar het een vergunning als handelsinstelling kreeg. Zo betreft het een volledig gereguleerde cryptobeurs binnen de EU en mag het zaken doen in alle 28 EU-lidstaten. Op dit moment betreft het ongeveer de 13e grootste cryptobeurs, met een half miljoen handelsrekeningen.

Een vertegenwoordiger van Bitstamp gaf in verband met de verkoop aan: “I am not in the position to comment on the matter. We kindly ask you to keep an eye out for any official statement from our side on the topic of your inquiry”

Nexon

Nexon, een internationale gaming-groep ter waarde van tien miljard dollar, werd opgericht in 1995 en is uitgegroeid tot de belangrijkste ontwikkelaar van kansspelen in Azië. Versies van populaire spellen als FIFA online en Counterstrike voor de Koreaanse en Japanse markt zijn sindsdien uitgegroeid voor een bredere markt, inclusief de VS.

De beursintroductie van het bedrijf in 2011 van 1,2 miljard dollar op de Tokyo Stock Exchange betrof de grootste beursintroductie van Japan dat jaar en de op één na grootste emissie van een technologiebedrijf ter wereld.

bitcoin meester

Overname

Eind 2017 werd de op twee na grootste cryptobeurs van Zuid-Korea, Korbit, gekocht door Nexon. Zij nam een 65 procent aandeel ter waarde van 140 miljoen dollar.

Gezien de omvang en de marktwaarde van Korbit zouden de meer belangrijke beurzen, zoals Bithumb, Bitstamp, Kraken en Binance, een waarde van meer dan 1 miljard USD kunnen vertegenwoordigen. Zeker gezien Coinbase in haar laatste financieringsronde gewaardeerd werd op 1,6 miljard dollar.

Nathaniel Popper

De kwestie van overname door Korbit werd oorspronkelijk genoemd door Nathaniel Popper. Popper is journalist bij de New York Times en auteur van een bestsellerboek over Bitcoin.

Hij schreef op Twitter: “Along with all the other news about virtual currency exchanges, I’ve heard from numerous sources that one of the oldest exchanges, Bitstamp, is in the final stages of being sold to South Korean investors for ~$400m. Neither the exchange nor the buyers are commenting”

https://twitter.com/VidCrypto/status/968931254581284864

Consolidatie

Als het nieuws van de verkoop van Bitstamp waar is, geeft het een consolidatiefase aan. Eind februari kocht Goldman Sachs’ Circle de 14e grootste digitale beurs, Poloniex. Daar betaalde zij 4oo miljoen dollar voor. Eerder deze maand wist Monex voor 33,5 miljoen dollar de Japanse exchange Coincheck over te nemen.

Bronnen: Business Insider, Coin Telegraph, Finance Magnates, News BTC

Foto: Flickr

Inschrijven nieuwsbriefMis niks meer!
Invalid email address
Handel met negatieve fees en verdien!

Paymium lanceert een actie voor Bitcoin beleggers

Ontvang 0,1% vergoeding voor elke succesvolle limietorders die je plaatst!

Doe mee aan de bitcoin revolutie.

Paymium is de oudste en grootste bitcoin beurs van Frankrijk en bestaat al sinds 2010.

Maak nu een gratis account aan!