Oprichters ICO Centra Tech opgepakt wegens fraude

De oprichters van de financiële start-up Centra Tech zijn door de Amerikaanse financiële autoriteit SEC opgepakt wegens het “opzetten van een fraudeleuze Initial Coin Offering”. Dat meldt de autoriteit maandagavond in een persbericht.

Fraude

Het gaat om Sohrab Sharma en Robert Farkas, die 32 miljoen dollar aan vers kapitaal wisten op te halen met hun ICO. De oprichters claimden dat het kapitaal werd gebruikt om financiële producten te ontwikkelen die werden ondersteund door MasterCard en VISA. Maar van een samenwerking met deze creditcardmaatschappijen bleek geen sprake. Ook bleken teamleden op de website van Centra Tech niet te bestaan.
Ook de token CTR bleek een ongeregistreerde ‘security token’ te zijn, een token die zijn waarde in tegenstelling tot een ‘utility token’ uit een extern, verhandelbaar asset (op een ruilbeurs) haalt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Officieel stond Centra Tech geregistreerd in Delaware, een staat bekend als vluchthaven voor ICO’s in de VS vanwege een gunstig vestigingsklimaat, maar opereerde het bedrijf vanuit Miami.

Floyd Mayweather

Saillant detail is dat enkele beroemdheden in de gladde marketingpraatjes van Sharma en Farkas stonken. Zo ook de (inmiddelde gestopte) Floyd Mayweather Jr, die letterlijk vele prijzen bij elkaar bokste.

Centra Tech heeft officieel nog niet gereageerd op het nieuws.

Bron: Coindesk

Lees meer over:
fraudeICO

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...