Nieuws » Goldman Sachs CEO kan bitcoin niet afschrijven

Goldman Sachs CEO kan bitcoin niet afschrijven

Goldman Sachs CEO Lloyd Blankfein geeft toe dat bitcoin niets voor hem is, maar dat terugkijkend op deze periode het wellicht een prima investering is.

Geen bitcoin in bezit

Volgens hem is het onverstandig om cryptocurrencies volledig af te schrijven, omdat in de toekomst zou kunnen blijken dat het de meest logische stap is in de evolutie van geld – van fiat naar crypto. Tijdens een gesprek bij de New York Economic Club gisteren werd aan Blankfein gevraagd hoe hij Wall Street de komende 5 tot 10 jaar ziet veranderen, met name in het licht van de opkomst van cryptovaluta’s.

Hij gaf aan dat hij zich weliswaar op geen enkele “systemische manier” zorgen maakte over bitcoin of andere cryptocurrencies, maar ook dat het niet voor hem is. Hij heeft zelf geen bitcoin in bezit.

Logische volgende stap

Blankfein vergeleek het verder met de opkomst van de mobiele telefoons. Ook iets wat hij niet direct aan had zien komen in massale adoptie. Zoals mobiele telefoons nu onmisbaar zijn geworden, zouden cryptocurrencies de komende jaren een gevestigde activaklasse worden, als onderdeel van de natuurlijke volgende stap in de evolutie van geld van goud naar papier naar crypto.

“I can’t say why it [cryptocurrencies] should work, but if it did work, I’d be able to explain it in hindsight why it did. I’m not in the school of saying ‘Gee, because it’s uncomfortable with me, because it’s unfamiliar, this can’t happen’”

Blankfein, die voorbereidingen treft om later dit jaar na 12 jaar als CEO van Goldman Sachs af te treden, is constant in zijn afwachtende houding. Hij heeft het nooit afgekraakt, maar ook nooit volledig omarmt.

Wall Street transitie

Ondertussen stappen steeds meer Wall Street insiders over naar de cryptowereld. Christopher Matta, medeoprichter Crescent Crypto Asset Management, beheerde eerder als Vice-President bij het Goldman Sachs Philanthropy Fund and Trust Company 7 miljard dollar. Afgelopen jaar stapte hij over naar de crypto’s.

Tegen CNBC legt hij uit dat er zoveel interesse was vanuit enkel zijn eigen netwerk om in crypto te beleggen, inclusief een hoop Goldman Sachs collega’s, dat het voor hem niet meer dan logisch was de overstap te maken.

Bronnen: Bloomberg, CNBC

Foto: Flickr / Financial Times

Inschrijven nieuwsbriefNieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

BM Nieuwsupdate: Bitcoin Maximalisten kopen ERC20-token, Satoshi en meer

Redactie

Bitcoin op $10.125, Chinese BTC miners verliezen hardware door heftige regenval

Robin Heester

Cryptopia zet teruggave bitcoin en crypto klanten in gang

Marvin Kroon

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder