Coinbase lanceert crypto cadeaukaart

Coinbase, ’s werelds grootste cryptobroker, gaat dankzij samenwerking met een nieuwe partner beginnen met het uitgeven van een digitale cadeaubon. Hierdoor kan er met cryptovaluta’s cadeaukaarten aangekocht worden.

Wellicht is het straks zo dat er in plaats van een boekenbon, of fashioncheque, ook een cadeaukaart met cryptomunten cadeau gedaan kan worden.

Het bedrijf doet er alles aan om nieuwe gebruikers te werven, met als doel zoveel mogelijk mensen bekend te laten worden met de wereld van crypto. De uitgifte van de nieuwe cadeaubon mag in het verlengde daarvan gezien worden. Een uiterst slimme zet om de adoptie van crypto te versnellen.

Samenwerking met WeGift

Volgens Bloomberg zullen diensten worden geïntegreerd met WeGift, een in Londen gevestigd online platform dat cadeaukaarten uitgeeft. Gebruikers kunnen nu met cryptocurrencies cadeaubonnen kopen vanuit hun wallet op Coinbase.

De cadeaubonnen die via WeGift met cryptocurrency worden gekocht kunnen worden gebruikt in meer dan 120 winkels, waaronder Tesco, M&S, Uber, Carrefour, Google play en Costa. De service is tot nu toe alleen beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Italië, maar ook Nederland!

Momenteel ondersteund de beurs nog enkel bitcoin, bitcoin cash, litecoin en ethereum, maar de kans is groot dat er binnenkort meer crypto’s worden toegevoegd.

E-Money Licentie

De beurs verkreeg enkele maanden geleden een E-Money licentie, geautoriseerd door de Britse Financial Conduct Authority. De licentie geeft Coinbase de mogelijkheid om betalingsdiensten aan te bieden en digitale betalingsalternatieven uit te geven. Die kunnen vervolgens gebruikt worden voor het verrichtten van betalingen middels betalingskaarten, via internet of telefoon.

Bron: Coindesk

Inschrijven nieuwsbriefDisclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!