Nieuwsberichten » Altcoin » Drie redenen waarom Dogecoin zo blijft stijgen

Drie redenen waarom Dogecoin zo blijft stijgen

Dogecoin is een van de meest wonderbaarlijke cryptomunten die er bestaan. Eind 2013 ooit begonnen door oprichter Jackson Palmer (en developer “Shibetoshi Nakamoto”) als geintje om aan te tonen dat beleggers zonder enige kennis investeren in een cryptomunt. Op dit moment neemt DOGE nummer 20 in van de Coinmarketcap met een ‘market cap’ van 760 miljoen dollar. De afgelopen week is de munt 26 procent gestegen.

Zie ook: Dogecoin knaller van de week

Hype rondom “DOGE”

Dat lukte zeer aardig, want al gauw ontstond er een hype rondom de munt in 2015. Zo wordt er nog steeds DOGE gebruikt om elkaar op internet en sociale media een fooi te geven. En hoewel de marktkapitalisatie in slechts drie jaar steeg van 13,5 miljoen dollar (begin 2015) naar 2 miljard dollar (begin 2018), bleef de ontwikkeling van het platform achter. Er gebeurde lange tijd vrijwel niets. Tot enkele weken terug toen er volop nieuws rondom Dogecoin loskwam.

1. ‘Dogethereum’

Afgelopen 5 september is het nieuwe protocol ‘Dogethereum’ gelanceerd, feitelijk een smart contract die een brug vormt tussen Dogecoin en Ethereum. Daardoor is het mogelijk om Doge tokens op de blockchain van ethereum te ontvangen. Daarmee krijgt DOGE voor gebruikers echt daadwerkelijk waarde.

2. Een “hard fork” later deze maand

Volgens ingewijden komt er later deze maand een splitsing aan. Na de splitsing ontstaan er twee entiteiten: DOGE en hoogstwaarschijnlijk DOGX. Maar het is nog onduidelijk of deze splitsing ook daadwerkelijk gaat plaatsvinden.

3. Meer hype op social media

Dogecoin krijgt ook op sociale media meer aandacht, zo lijkt het. Die aandacht lijkt nagenoeg synchroon te lopen met de koers van de cryptomunt.

Bronnen: Dogecoin / Nulltx

Inschrijven nieuwsbriefMeepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Chainlink (LINK) koers steeg 1.400% in 2019, team incasseert winst

Wessel Simons

Electroneum (ETN) maakt blockchain robuust tegen 51% aanval

Marvin Kroon

Gerucht: Justin Sun (ceo TRON) beschuldigd van oplichting

Marvin Kroon

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder