Onderzoeken: vooral millennials hebben interesse in crypto

Meer dan een kwart van jongere Duitsers wil investeren in cryptovaluta, blijkt uit een recente opiniepeiling van consumentenorganisaties van de deelstaten Hessen en Saksen. Ook Amerikaans onderzoek wijst uit dat millennials relatief méér interesse hebben in cryptomunten.

Crypto en millennials

De Duitse non-profit organisaties richten zich op consumentenbescherming en worden gesubsidieerd door de deelstaten, samen goed voor 10 miljoen mensen. Er zijn ruim duizend Duitsers ondervraagd tussen de 18 en 39 jaar. Enkele resultaten:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De Duitse regering staat – vergelijkbaar met de Nederlandse overheid – afwijzend tegenover investeringen in bitcoin, cryptovaluta of ICO’s. De Duitse minister van Financiën Olaf Scholz vindt dat cryptovaluta niet in staat zijn om fiat geld te vervangen. Ook heeft cryptovaluta in zijn ogen geen enkel “economisch belang”. Scholz vergeleek de hype van vorig jaar met de tulpenbollenmanie in de zeventiende eeuw in Nederland.

Amerikaans onderzoek

Ook uit Amerikaans onderzoek van Yougov Omnibus blijkt dat vooral millennials interesse hebben in cryptovaluta. Meer dan een derde (36 procent) gebruikt liever een digitaal betaalmiddel dan de dollar. Een ander Amerikaans onderzoek (Clovr) toonde juist aan dat mensen die jaarlijks minstens 75.000 dollar verdienen interesse hebben in cryptovaluta.

Bronnen: Verbraucherzentrale / Cointelegraph

Inschrijven nieuwsbrief


Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...