bitcoin
Nieuws » SEC stelt besluit Van Eck ‘bitcoin ETF’ opnieuw uit

SEC stelt besluit Van Eck ‘bitcoin ETF’ opnieuw uit

Het dossier “bitcoin ETF” is zeker nog niet gesloten. De Amerikaanse toezichthouder SEC heeft opnieuw het besluit over de VanEck-SolidX bitcoin ETF uitgesteld. De deadline is verschoven naar 27 februari 2019. Dan moet de SEC met een besluit over de brug komen, uitstel is dan niet meer mogelijk.

Marktdip

In augustus dit jaar kwam de markt in een forse dip terecht toen de SEC negen aanvragen voor een bitcoin ETF in eerste instantie verwierp. De volgende dag haastte de SEC zich te melden dat de voorstellen ‘herzien’ gaan worden.

Er zit een wezenlijk verschil in de aanvragen: bij VanEck/SolidX is de onderliggende van het fonds de asset bitcoin zelf, de andere aanvragers koppelen de waarde van bitcoinfutures aan het fonds. VanEck staat in de markt al jaren bekend als aanbieder van goud ETF’s.

Meer ETF-nieuws?

Bitcoin koers

De huidige koers van bitcoin is vrijdagmiddag 16 uur Nederlandse tijd 3.450 dollar en de markt is 109 miljard dollar waard.

Lees verder: de 5 mogelijke redenen voor de vrije val van bitcoin

Bron: Coindesk

Inschrijven nieuwsbriefNieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

BM Nieuwsupdate: Bitcoin Maximalisten kopen ERC20-token, Satoshi en meer

Redactie

Bitcoin op $10.125, Chinese BTC miners verliezen hardware door heftige regenval

Robin Heester

Bitcoin handelsvolume bij OTC-desk Kraken sterk gegroeid

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder