TRON BitTorrent TRX BTT Snapchat
Nieuwsberichten » BitTorrent lanceert eigen TRON token (BTT) via Binance Launchpad

BitTorrent lanceert eigen TRON token (BTT) via Binance Launchpad

Het filesharing netwerk BitTorrent krijgt een eigen BitTorrent Token (BTT) op de TRON blockchain waarmee gebruikers van het netwerk elkaar kunnen betalen voor bandbreedte. De initiële verkoop van de BTT tokens zal via Binance Launchpad plaatsvinden, zo liet de bedenker van TRON en CEO van BitTorrent Justin Sun via een tweet weten.

BitTorrent Token

De BitTorrent Token (BTT) is een op TRON gebaseerde TRC-10 token en zal volgens Justin Sun de eerste stap zijn naar een werkelijk gedecentraliseerd internet. De token wordt geïntroduceerd als optionele laag bovenop het bestaande BitTorrent netwerk en zal voornamelijk dienen als betaalmiddel om extra stimulansen te creëren om het netwerk te versterken. Zo kan met de token extra bandbreedte worden gekocht om een download te versnellen, maar zal de BTT token bijvoorbeeld ook worden ingezet om mensen te stimuleren bestanden langer aan te bieden nadat zij deze hebben gedownload. Ook zullen BTT tokens gebruikt worden voor decentrale dataopslag en een gedecentraliseerde proxy service. In de toekomst kunnen nog meer diensten worden toegevoegd waarvoor met BTT tokens kan worden betaald. Het populaire BitTorrent programma µTorrent Classic zal als eerste een geïntegreerde wallet krijgen om de tokens te beheren.

Binance Launchpad

De tokenverkoop zal in januari verlopen via Binance Launchpad, onderdeel van de bekende crypto-handelsbeurs Binance. Binance Launchpad is opgericht om nieuwe projecten onder de aandacht te brengen aan de gebruikers van het platform en om ze direct te verbinden met de Binance infrastructuur. Mits de projecten tenminste voldoen aan de kwaliteitseisen van Binance en voorbij de rigoureuze selectie weten te komen. In het verleden hielden Bread (BRD) en Gifto (GTO) al een tokenverkoop via Binance Launchpad, en behalve BitTorrent (BTT) staat ook FetchAI (FET) op de agenda. De exacte datum waarop de BTT tokenverkoop in januari start is nog niet bekend.

“We created Launchpad to help entrepreneurs launch their best projects and bring more use cases to the industry” – Changpeng Zhao, CEO van Binance

BitTorrent

Het BitTorrent netwerk is één van de grootste online peer-to-peer netwerken ter wereld waarop gebruikers bestanden met elkaar kunnen uitwisselen. Het BitTorrent protocol bestaat al sinds 2001 en telt op dit moment naar schatting zo’n 100 miljoen gebruikers. Veel van hen gebruiken BitTorrent om illegale software, films of muziek te downloaden van websites zoals The Pirate Bay. BitTorrent wordt ontwikkeld door BitTorrent Inc. dat zo’n zes maanden geleden voor $140 miljoen dollar werd opgekocht door de TRON Foundation.

TRON

TRON is een cryptovaluta uit 2017 dat vergelijkbaar is met Ethereum als smart-contracts platform en heeft als streven het internet te decentraliseren. De TRON blockchain is een platform waarop nieuwe software kan worden geprogrammeerd waarmee media en content op decentrale manier kan worden aangeboden. Bijvoorbeeld een decentrale variant op YouTube of Netflix. TRON werd bedacht door Justin Sun, ondernemer en volgens eigen zeggen een protegé van Alibaba’s Jack Ma. Hij staat erom bekend zeer actief te zijn op Twitter en is volgens critici een ‘hype-machine’. TRON was eerder al eens in het nieuws vanwege een samenwerking met pornosite PornHub en vanwege aantijgingen dat ze delen van hun whitepaper van andere projecten hebben gekopieerd.

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Ben Woldring: ‘Blockchain brengt bedrijven samen en lost gemeenschappelijke problemen op’

Arnold Hubach

Bitcoin update: BTC rond $10.150, Waves en BAT te verhandelen op Kraken

Arnold Hubach

Cryptopia zet teruggave bitcoin en crypto klanten in gang

Marvin Kroon

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder