witwassen
Nieuwsberichten » Mexicaanse drug kartels en Chinese crypto witwas netwerken

Mexicaanse drug kartels en Chinese crypto witwas netwerken

Mexicaanse-drugskartels gebruiken steeds vaker Chinese crypto witwas netwerken. Dit werd bekend gemaakt door het Seniors Judiciary Subcommittee Border Security and Immigration. China is een belangrijke leverancier van gereguleerde stoffen zoals efedrine en pseudo-efedrine. Dit zijn essentiële ingrediënten zijn voor de productie van methamfetamine (meth). Ook is China een belangrijke exporteur van Fentanyl, een synthetische opioïde die ongeveer 50 tot 100 keer sterker kan zijn dan morfine.

Chinese Underground Banking System

Mexicaanse kartels kiezen steeds vaker voor Chinese crypto witwas netwerken. Blijkbaar zijn ze experts geworden in het omzeilen van financiële wetten. Het Chinese Underground Banking System (CUBS) bestaat uit een netwerk van fiat en cryptocurrency-brokers. Deze brokers verplaatsen geld in en uit China door gebruik te maken van cryptocurrencies.

Chinese ondergrondse banken hebben naar schatting meer dan 10.000 klanten en denken dat ze elk jaar meer dan $100 miljard witwassen. Nationale wetshandhavings-instanties in de VS hebben Chinese witwas operaties kunnen koppelen aan recente bevindingen.

Witwassen

De cryptovaluta naar keuze lijkt Bitcoin (BTC) te zijn vanwege de hoge acceptatie op de markt. Ook zijn er nog veel exchange platformen en over-the-counter exchanges met slechte identificatiemaatregelen.

Het witwassen gebeurt meestal door Chinese brokers die malafide klanten helpen. Ze doen dit doorhun vermogen in contanten over te zetten middels Bitcoin-transacties via China. Cryptocurrencies zijn mogelijk een groter medium geworden voor het witwassen van geld dan voorheen. Criminelen zijn geïnteresseerd geraakt in het omgaan met cryptocurrencies, voornamelijk vanwege de anonimiteit die veel van de valuta’s zoals Dash, Monero en Zcash bieden.

Homeland Security

De directeur van de Joint Task Force van het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid, Janice Ayala, heeft verklaard dat Chinese operaties verantwoordelijk zijn voor de recente piek in het witwassen van crypto gerelateerde geldstroom. De crypto-witwassen praktijken zijn blijkbaar de oorzaak van de gestage daling van contante inbeslagnemingen in verband met drugshandel activiteiten in Mexico en de Verenigde Staten.

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin (BTC) analyse: Volgt een koerscorrectie onder de $10.000?

Redactie

Bitcoin (BTC) maakt duikvlucht naar $10.270, nieuwe code voor smart contracts op bitcoin

Arnold Hubach

Geloof in bitcoin en koers daalt | Onthulling Satoshi Nakamoto | Impact Bakkt op bitcoin prijs

Fomoflash

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder