Crypto update – Analisten bearish over bitcoin, Coinbase Pro noteert XRP

Crypto update 22.30 uur – De koers van Bitcoin (BTC) stabiliseert enigszins na de dreun van zondag. De koers op moment van schrijven is 3.850 dollar, een plusje van 0,5% deze dag. Meest opvallende stijgers zijn XRP (+7%), de cryptomunt van Ripple, die is opgenomen door Coinbase Pro. Ook Bitcoin SV noteert een plus van 9,2%. Wat verwachten de analisten van bitcoin op de korte termijn?

“Koers bitcoin is bearish”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Stef Den Tuinder van Altcoinbase zegt: “De koers van bitcoin heeft gisteren de ‘A wave’ gemaakt, daarvoor hebben we 5 impulse waves gehad van Elliot. We zijn nu richting de ‘B’ aan het gaan van de ABC correctie. De B gaat hierin altijd tegen de koers in. De koers is globaal bearish, maar ik verwacht dat we nu een stuk omhoog gaan. De toename vindt plaats tussen de 3.880 dollar en 4.000 dollar. Hierna droppen we terug richting de ‘C’ om zo de ABC correctiewave compleet te maken. In onderstaand plaatje schets ik de weerstand.”

Crypto update - Analisten bearish over bitcoin, Coinbase Pro noteert XRP

“3.500 dollar komt in zicht”

Trader en – analist Michaël van de Poppe alias CryptoMichaël (34.600 Twittervolgers) zegt het volgende over bitcoin: “Helaas was de opleving van zaterdagavond van korte duur. Zondag werd BTC keihard op 4.200 dollar afgewezen. Een dip naar 3.750 dollar kwam zelfs in beeld. Dit heeft geleid tot een ‘double top op Bitcoin’ en een slechte ‘weekly candle’. Ook hebben EOS, Ethereum en Litecoin allemaal een harde afwijzing op weerstandsniveau’s laten zien. De trend is nu volledig gedraaid. Op dit moment ben ik niet bullish, totdat Bitcoin weer $3,900 over neemt. Na een zwakke maandag verwacht ik dit niet en verwacht ik eerder $3,500 met hierna lower highs en de route naar een nieuwe low.”

Bekijk hier de top 3 cryptocurrencies van Michaël voor 2019 >>

Crypto update

Wat hebben de koersen gedaan de afgelopen 24 uur? De koersen van de top 10 cryptocurrencies zijn als volgt:

Cryptonieuws

[penci_related_posts dis_pview=”yes” dis_pdate=”yes” title=”” background=”” border=”” thumbright=”no” number=”4″ style=”grid” align=”none” withids=”” displayby=”cat” orderby=”rand”]

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.