Western Union test Ripple-technologie xRapid

De xRapid-technologie van Ripple wordt getest door Western Union, melden diverse media. De betaalprovider flirtte eind vorig jaar al openlijk met cryptocurrencies. Nu voegt het concern de daad bij haar woord. xRapid wordt getest door concurrent Sendfriend, waar o.a. Barclays en Mastercard in hebben geïnvesteerd.

Western Union en blockchain

In een recente podcast zegt Molly Shea, Global Money Transfers General Manager bij Western Union:

“We’re piloting some settlement tests with Ripple for certain corridors, the US Dollar and the Mexican peso is one example..learning about possible opportunities.. the options that we choose need to be legitimate and widely acceptable for consumer use”.

Shea is gevraagd hoe blockchaintechnologie kan worden toegepast bij het overmaken van geld. Ze zegt dat cryptocurrencies nog aan de beginfase staan. Het bedrijf volgt technologische vooruitgang op de voet. Ze zegt er het volgende over:

“We have made an investment in a digital currency group. It’s a fund that finds industry-leading insights into blockchains and cryptocurrency space.“

Cryptocurrencies

De directeur van Western Union flirtte eind vorig jaar openlijk met cryptocurrencies en blockchain. Hij zei onder meer:

“We already operate with 130 currencies. If one day we feel like it is the right strategy to introduce cryptocurrencies to our platform, technology-wise, it’s just one more currency. I think cryptocurrencies may become one more option of currency or assets around the globe to be exchanged between people and businesses. If that happens, we would be ready to launch.”

Sendfriend

Bij Sendfriend, een concurrent van Western Union, loopt ook een pilot met xRapid om betalingen van de VS naar de Filipijnen te verwerken. Onder meer de bank Barclays en Mastercard staken de nodige tonnen in deze scale up.

Lees meer – Western Union: “Afrekenen met cryptocurrencies behoort zeker tot de mogelijkheden”

Bronnen: AMB Crypto / USA Today

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!