bitcoin BTC koers update crypto

John van Meer: Bitcoin (BTC), einde uptrend of gezonde pullback?

Bitcoin update door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – Vorige week was de vraag of de wekelijkse koers omhoog zou blijven gaan en of er een vijfde groene candlestick zou worden gevormd. Deze week hebben we het antwoord en kijken we naar de huidige koersontwikkeling. Hebben we voor bitcoin (BTC) namelijk te maken met een gezonde pull back voor een wekelijkse higher low of gaan we de recente bodem weer testen?

Bitcoin (BTC) koers wekelijkse grafiek

Ook deze week blijft de bitcoin koers tussen de oranje lijnen in het wekelijkse evenwicht (zie onderstaand figuur 1) Wel is er een einde gekomen aan de wekelijkse groene candlesticks zoals ik vorige week verwachtte vanwege het afnemende volume.

Dat is ook goed te zien aan de bearish gravestone doji candlestick van vorige week te zien. Dit is volledig in harmonie met een evenwichtspatroon dat zich afspeelt binnen de oranje lijnen.

Ik verwacht nu ook dat we op de wekelijkse grafiek een higher low gaan maken tussen de $3.700 en $3.800 wat een gezonde pullback zou zijn. Zolang we niet lager gaan dan $3.405 blijft de koers in het evenwicht.

bitcoin meester

Altcoins op de wekelijkse grafiek

Er zijn al best een aantal altcoins die inmiddels uit de wekelijkse downtrend naar boven zijn gebroken. Hier zijn mooie winsten mee te boeken. Pas alleen op, ze zijn nog steeds aan de genade overgeleverd van Bitcoin. Als Bitcoin bearish uit het evenwicht breekt dan zullen de gains van vele Altcoins verdwijnen.

Figuur 1: de wekelijkse uptrend is voor nu gestopt. Prijs blijft bewegen in een evenwicht tussen de oranje lijnen.

Bitcoin koers op de daily

Op de dagelijkse grafiek is de uptrend weer gebroken doordat er geen higher high kon worden gemaakt. En een paar dagen geleden is de prijs ook flink gekelderd door de grens van $4000 om vervolgens er weer boven te gaan.

Het lijkt er alleen op dat het niet een nieuw hoogtepunt kan maken. Het is ook nodig dat de dagelijkse koers naar beneden gaat zodat de wekelijkse koers een higher low kan maken.

Concluderend

De koers blijft zich binnen een evenwicht bewegen en is bezig met een pull back. Als die niet de grens van $3.405 doorbreekt dan blijven we voorlopig in het evenwicht zitten totdat de prijs uit eruit breekt. Overal is de trend nog naar beneden, dus een uitbraak naar beneden heeft de grootste kans.

Lees ook: Cardano (ADA) grootste stijger uit de top 10 afgelopen week

Nieuwe Trade cursus in ontwikkeling

Ik ben een online trading cursus aan het ontwikkelen voor beginners. Ik denk dat de ervaren traders er ook nog wel wat van kunnen leren. Daarover later meer dus hou mijn Facebook /Twitter en/of website in de gaten voor het nieuw!

Meer columns van John van Meer:

Over de Bitcoin Consultant

FacebookDe Bitcoin Consultant, John van Meer, is al geruime tijd bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars. Tevens is hij hét aanspreekpunt voor investeerders om alle ins en outs te weten te komen over crypto, zoals investeren in Altcoins, ICOs en succesvol (day)traden. Elke dinsdag is hij te vinden bij Blockdam waar hij samenwerkt met anderen aan een DAO en BlockDAM token.

Disclaimer: wij benadrukken dat wij geen advies geven en dat deze informatie ter educatieve doeleinden heeft. Handel in cryptovaluta is zéér risicovol en geschiedt op eigen risico.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!