Crypto update – “Bitcoin daalt”, Vitalik: “Ethereum is een smartphone”

Crypto update 9.00 uur – Weinig opvallende stijgers en dalers op deze zondagochtend. De koers van bitcoin (BTC) staat op moment van schrijven is 3.855 dollar en blijft zijwaarts bewegen. De koersen van de meeste cryptocurrencies staan op groen, met minnetjes voor onder meer Stellar, Bitcoin SV en Cardano.
Binance Coin (BNB, 5,2%) blijft moment houden staan nu op plek nummer 8 van de Coinmarketcap. Volgens Altcoinbase zit Bitcoin op de korte termijn in een dalende trend. In een open interview met Business Insider vergelijkt Vitalik Buterin ethereum met bitcoin.

Vitalik: “Bitcoin rekenmachine, Ethereum smartphone”

In een uitgebreid interview met zakentitel Business Insider vergelijkt Vitalik Buterin ‘zijn’ ethereum met bitcoin en zegt onder meer: “Bitcoin is een rekenmachine, maar wij zijn een smartphone”. Ook gaat hij in op zijn verleden bij de bitcoin community en zijn studie van de grootste cryptomunt.

“Soon after (dropping the university) I started to realize there were a lot more interesting things that you could do with blockchains than just a single peer to peer currency. And it was something that other people were starting to recognize at the same time. I came up with the idea behind Ethereum, this idea that blockchain was a built-in programming language as kind of what I thought was the simplest and most logical way to actually build a platform that can be used for many more kinds of applications”.

 

 

Bitcoin (BTC) koers

De koers van bitcoin (BTC) is sinds vrijdagavond vrijwel onveranderd gebleven. Analist Stef den Tuinder van Altcoinbase verwacht het volgende over de koers:

Bitcoin zit momenteel in een bearflag, waarbij de kans dat de koers gaat dalen tot 70% is. Ik heb zelf een shortpositie ingenomen. Op de korte termijn verwacht ik een prijsdaling naar 3.550 en 3.450 dollar. De verwachting is dat we op de onderkant trendline eventueel terug gaan stijgen, ligt rond op 3.450 dollar. Daarnaast zien we nog een support op 3.550 dollar. Vanaf dat niveau is een bounce mogelijk richting 3.900 dollar.

Koersen top 10 cryptocurrencies

Wat hebben de koersen gedaan de afgelopen 24 uur? De koersen van de top 10 cryptocurrencies zijn als volgt:

Cryptonieuws

Bekijk de update van Prem!

bitcoin kopen

Disclaimer: wij benadrukken dat wij geen advies geven en dat deze informatie ter educatieve doeleinden heeft. Handel in cryptomunten geschiedt op eigen risico.

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!