cryptopia cryptobeurs exchange hack cryptocurrencies crypto

Cryptobeurs Cryptopia weer open na hack medio januari

Crypto alert – Cryptopia is vandaag weer open voor beleggers na de hack van 14 januari. Dat maakt de cryptobeurs bekend op Twitter. Het gaat vooralsnog om een ‘read-only’ site, de handel in cryptocurrencies is nog niet opengesteld. Gebruikers reageren op Twitter verheugd op de heropening, één dag later dan gepland.

Cryptopia

De getroffen beurs heeft de afgelopen maanden benut om een nieuwe wallet-infrastructuur op te zetten. Gebruikers worden aangeraden om nieuwe wachtwoorden en een nieuwe two-factor-authentication (2FA) in te stellen. De beurs spreekt van een ‘kortingsactie’ om de getroffen klanten te compenseren. Het is nog onduidelijk hoe deze compensatie wordt ingevuld. Naar eigen zeggen heeft de beurs twee miljoen gebruikers.

Hack

Uit onderzoek van chainanalist Elementus is er bij de hack 16 miljoen dollar buitgemaakt. In onderstaand plaatje een overzicht van de gestolen tokens en de waarde (d.d. 19 januari 2019). 

Hackersgroepen

De hack van Cryptopia is mogelijk toe te wijzen aan één van twee dominante hackersgroepen in de cryptowereld. Uit onderzoek van Chainalysis blijkt dat twee hackersgroepen met de onderzoeksnamen Alpha en Beta een aantal geruchtmakende hacks op hun naam hebben staan.  Het hackpatroon van Cryptopia komt grotendeels overeen met de ‘handtekening’ van deze groepen: een funnel bouwen van diverse wallets waarmee de cryptocurrencies weggesluisd worden.

Bron: Cryptopia Twitter / Elementus

bitcoin kopen

 

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!