cryptopia cryptobeurs exchange hack cryptocurrencies crypto
exchanges » Cryptobeurs Cryptopia weer open na hack medio januari

Cryptobeurs Cryptopia weer open na hack medio januari

Crypto alert – Cryptopia is vandaag weer open voor beleggers na de hack van 14 januari. Dat maakt de cryptobeurs bekend op Twitter. Het gaat vooralsnog om een ‘read-only’ site, de handel in cryptocurrencies is nog niet opengesteld. Gebruikers reageren op Twitter verheugd op de heropening, één dag later dan gepland.

Cryptopia

De getroffen beurs heeft de afgelopen maanden benut om een nieuwe wallet-infrastructuur op te zetten. Gebruikers worden aangeraden om nieuwe wachtwoorden en een nieuwe two-factor-authentication (2FA) in te stellen. De beurs spreekt van een ‘kortingsactie’ om de getroffen klanten te compenseren. Het is nog onduidelijk hoe deze compensatie wordt ingevuld. Naar eigen zeggen heeft de beurs twee miljoen gebruikers.

Hack

Uit onderzoek van chainanalist Elementus is er bij de hack 16 miljoen dollar buitgemaakt. In onderstaand plaatje een overzicht van de gestolen tokens en de waarde (d.d. 19 januari 2019). 

Hackersgroepen

De hack van Cryptopia is mogelijk toe te wijzen aan één van twee dominante hackersgroepen in de cryptowereld. Uit onderzoek van Chainalysis blijkt dat twee hackersgroepen met de onderzoeksnamen Alpha en Beta een aantal geruchtmakende hacks op hun naam hebben staan.  Het hackpatroon van Cryptopia komt grotendeels overeen met de ‘handtekening’ van deze groepen: een funnel bouwen van diverse wallets waarmee de cryptocurrencies weggesluisd worden.

Bron: Cryptopia Twitter / Elementus

crypto kopen 

 

 

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Cryptopia zet teruggave bitcoin en crypto klanten in gang

Marvin Kroon

Kritieke fout in op Ethereum gebaseerd framework voor Russische verkiezingen

Arnold Hubach

Bitcoin handelsvolume bij OTC-desk Kraken sterk gegroeid

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder