datadash Youtubers bitcoin koers crypto alert update btc

Crypto Youtuber Datadash: “Bitcoin koers naar $40.000 binnen 3 jaar”

Nicholas Merten (21) alias Datadash is met 313 duizend abonnees één van de meest bekende crypto Youtubers wereldwijd. Merten organiseerde – een beetje uit het niets – een eigen meetup rondom zijn open source project Project Genesis. Over de koers van bitcoin zegt Datadash: “2019 zie ik als een bouwjaar; 2020 verwacht ik een koers tussen de $8.000 en 10.000 en pas in 2021 of 2022 gaan we de volgende bullrun zien richting $40.000 of meer.”

Interview Datadash: “Bitcoin naar $40.000 binnen 3 jaar”

Circa dertig blockchainliefhebbers togen deze donderdagavond naar het gloednieuwe Lisk Center, in het Beatrix-gebouw achter Utrecht Centraal. Het Duitse blockchainproject Lisk heeft de co-workingspace 100% gefund en de blockchaincommunity in Nederland is welkom om er te komen (samen) werken. Vergelijkbaar met een concept als Seats2Meet. Daarnaast zijn er ook volwassen bedrijven te vinden zoals startups Snappcar en Computable.

Na afloop krijgen we de kans om circa 20 minuten met Datadash te spreken over een groot aantal onderwerpen varierend van zijn open source Project Genesis, de adoptie van cryptovaluta en zijn samenwerking met het project Substratum, waarvoor hij ook de nodige kritiek kreeg.

Deze uitwerking richt zich primair op de marktinformatie die Datadash ons verschaft. Hoe ziet hij de markt zich ontwikkelen? Hoe gaan de prijzen zich ontwikkelen? Welke projecten bestaan over 3 jaar nog? Het volledige interview is hieronder te bekijken.

1. Je bent een zeer bekende Youtuber. Waarom ben je daarnaast het Project Genesis gestart?

NM: “Ik ben sinds 2017 echt actief geworden in de crypto industrie en ik heb de afgelopen twee jaar gezien wat er goed en fout is aan deze industrie. Ik kom zelf uit de traditionele financiële wereld en een aantal processen en structuren miste ik in crypto. Allereerst een gebrek aan prikkels voor gebruikers: waarom moet ik dit gebruiken? Ten tweede een gebrek aan kapitaal – en assetmanagement, bijvoorbeeld om cryptovaluta uit te kunnen lenen tegen rente. Ik zal hier nu niet heel diep ingaan op wat Project Genesis allemaal doet, maar we hebben drie concepten ontwikkeld voor meer adoptie van cryptocurrencies:

  1. Ledger analysis
  2. Peer-to-peer pools
  3. Cooperative addresses & ecosystems

2. Hoe kijk je tegen de regulering van cryptovaluta?

NM: “Zowel de SEC als de CFTC beschouwen cryptocurrencies niet als valuta of als effecten. Ik was in eerste instantie best positief over de komst van een bitcoin ETF. Nu denk ik dat het nog circa twee jaar gaat duren. Zeker geen vijf of tien jaar, maar twee jaar is haalbaar.

De overheid heeft twee grote bezwaren: marktmanipulatie en lage liquiditeit, die ook aan elkaar gerelateerd zijn. Uit recent onderzoek van Bitwise Asset Management blijkt dat 96% van het handelsvolume nep is.

Er moet een einde komen aan market making en het illegale washtrading om volumes op te pompen. Er is een grotere spotmarkt nodig om meer liquiditeit te creëren. Met tientallen miljarden dollar aan echt volume is de kans op manipulatie ook kleiner.”

3. Wat verwacht je van de prijs van bitcoin (BTC)?

MB: “Ik verwacht dat er in 2020 meer optimisme in de markt komt. 2019 wordt meer het jaar van het bouwen. Qua koers zie ik bitcoin in 2020 weer momentum krijgen en stijgen naar $8.000 tot 10.000. (de huidige koers ligt op circa $4.100, redactie).

Er komt nog een nieuwe bullcycle aan waarbij bitcoin $40.000 tot 50.000 waard wordt. Ik verwacht dat dat in 2021 of 2020 het geval zal zijn.

Maar de groei wordt minder steil als voorheen, net zoals de correcties minder diep gaan. Winst en verlies wordt over een langere periode verspreid. Een koers van $80.000 tot 100.000 is mogelijk zodra bitcoin functie blijft houden als “store of value” (oppotmiddel).

De sleutel zit hem in het gebruiken van cryptocurrencies als digitaal peer-to-peer cash. Met alleen speculatie kom je er niet, er moet gebouwd worden. We zitten nog zéér vroeg in de ontwikkeling van de markt. De dotcombubbel heeft deze industrie nog níet meegemaakt. Je behoort nog tot die één procent die crypto adopteert.

(…) Tijdens de bullmarkt heb ik veel aanbiedingen afgeslagen. Het snelle geld interesseert me niet. Ik wil iets bouwen wat mensen gebruiken. Als ik de keuze had: miljonair worden of dat mensen dagelijks crypto als betaalmiddel gebruiken, dan kies ik voor de laatste optie. Ik ben enthousiast over het potentieel van crypto, maar ik vind het huidige banksysteem ook verrot.”

4. Wat zijn je drie favoriete cryptocurrencies?

MN: “Dat is een lastige vraag, maar ik ben erg te spreken over open source projecten met veel aandacht voor private transacties zoals Grin en Beam op het Mimblewimble-protocol. Daarnaast vind ik dat Monero zich goed ontwikkelt. Door middel van hun bulletproff-tech zijn private transacties nu goedkoper en slimmer.

Elke cryptomunt die peer-to-peer cash combineert met privacy en solide governance is bij mij favoriet. Digitaal geld is toepassing nummer één voor blockchain. Bitcoin heeft na tien jaar bewezen dat er een case is voor peer-to-peer cash.”

Bekijk het interview met Datadash

1. Project Genesis (intro – 4:56)
2. Trends in adoptie van crypto (4:577:56)
3. Grin/Mimblewimble (7:57 – (9:02)
4. Regulering (9:0310:51)
5. Bitcoin prijs (10:5212:41)
6. Substratum (12:4215:26)
7. ICO hype (15:2716:23)
8. 3 favoriete cryptovaluta van 2019 (16:2418:42)

bitcoin kopen

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!