bitcoin koers BTC prijs weerstand update crypto
Nieuws » Analist eToro: “$3 miljard vanuit stablecoins naar bitcoin en altcoins”

Analist eToro: “$3 miljard vanuit stablecoins naar bitcoin en altcoins”

Crypto alert – Circa $3 miljard in stablecoins kan naar bitcoin en altcoins, aldus Mati Greenspan, senior analist voor eToro, een groot handelsplatform met miljoenen gebruikers. Volgens Greenspan ligt er voor dit bedrag opgeslagen in stablecoins zoals Tether USDT. Met een aantrekkende cryptomarkt worden die assets omgezet in BTC of altcoins, zo is de gedachte. Greenspan geldt als een bitcoin supporter.

Stablecoins

Volgens Greenspan hebben deze beleggers deze investeringen in stablecoin opgepot, maar nooit in fiat geld uit laten betalen. De huidige marktkapitalisatie van Tether USDT is ruim $2 miljard. Het bedrag van alle andere stablecoin is circa $1 miljard.

Greenspan verwacht dat die miljarden weer terug de cryptomarkt instromen. Vraag is: waarom en wanneer ruilt men de stablecoins voor bitcoin? Wordt bitcoin genegeerd, dan behoort een altseason tot de mogelijkheden. Ter vergelijking: Stellar heeft een market cap van $2,4 miljard en Binance Coin $2,7 miljard.

Bitcoin koers

Zaterdagavond steeg de bitcoin koers en wees analist Stef den Tuinder van Altcoinbase op “bullish sentiment” van BTC. Hij voorziet zeer veel weerstand bij het niveau $5.400.

Is de bearmarkt ten einde? Marktvolgers zijn het er nog niet over eens of de bodem van de markt is bereikt. Wel zijn er berichten dat grotere beleggers (“whales”) actiever worden op zowel de OTC-markt als de beurzen. Ook het aantal bitcoin futures groeit significant.

Een injectie van $3 miljard extra doet de koers van bitcoin stijgen en kan een prijsopdrijvend effect op de markt hebben.

Bronnen: Zycrypto / Messari.io

crypto kopen 

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Barendregt van BitPay: ‘Bitcoin heeft veel voordelen tegenover traditioneel geld’

Robin Heester

Coinbase CEO: ‘Verder kijken dan handel in bitcoin en crypto’

Robin Heester

Beleggers nemen $83 miljoen aan bitcoin (BTC) op bij BitMEX

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder