Analist eToro: “$3 miljard vanuit stablecoins naar bitcoin en altcoins”

Crypto alert – Circa $3 miljard in stablecoins kan naar bitcoin en altcoins, aldus Mati Greenspan, senior analist voor eToro, een groot handelsplatform met miljoenen gebruikers. Volgens Greenspan ligt er voor dit bedrag opgeslagen in stablecoins zoals Tether USDT. Met een aantrekkende cryptomarkt worden die assets omgezet in BTC of altcoins, zo is de gedachte. Greenspan geldt als een bitcoin supporter.

Stablecoins

Volgens Greenspan hebben deze beleggers deze investeringen in stablecoin opgepot, maar nooit in fiat geld uit laten betalen. De huidige marktkapitalisatie van Tether USDT is ruim $2 miljard. Het bedrag van alle andere stablecoin is circa $1 miljard.

Greenspan verwacht dat die miljarden weer terug de cryptomarkt instromen. Vraag is: waarom en wanneer ruilt men de stablecoins voor bitcoin? Wordt bitcoin genegeerd, dan behoort een altseason tot de mogelijkheden. Ter vergelijking: Stellar heeft een market cap van $2,4 miljard en Binance Coin $2,7 miljard.

Bitcoin koers

Zaterdagavond steeg de bitcoin koers en wees analist Stef den Tuinder van Altcoinbase op “bullish sentiment” van BTC. Hij voorziet zeer veel weerstand bij het niveau $5.400.

Is de bearmarkt ten einde? Marktvolgers zijn het er nog niet over eens of de bodem van de markt is bereikt. Wel zijn er berichten dat grotere beleggers (“whales”) actiever worden op zowel de OTC-markt als de beurzen. Ook het aantal bitcoin futures groeit significant.

Een injectie van $3 miljard extra doet de koers van bitcoin stijgen en kan een prijsopdrijvend effect op de markt hebben.

Bronnen: Zycrypto / Messari.io

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!