Bain Capital en Ripple samen in 'scoutfonds' Robot Ventures van jonge crypto-ondernemer

Bain Capital en Ripple samen in ‘scoutfonds’ Robot Ventures van jonge crypto-ondernemer

Bain Capital en Ripple’s Xpring investeren in ‘scoutfonds’ van de jonge cryptokapitalist Robert Leshner, oprichter van het cryptofonds Compound Finance. Leshner weet één miljoen dollar aan durfkapitaal los te weken bij Bain en Ripple voor een nieuw vehikel: Robot Ventures.

De jonge ondernemer zegt tegen CoinDesk:

“Ik denk dat de robots uiteindelijk de bancaire werkzaamheden gaan overnemen”.

Decentralized finance

In de Amerikaanse technologiewereld is ‘decentralized finance’ (DeFi) ‘hot’ en zogenaamde ‘scoutfunds’ des te meer. Scout funds opereren meer op de achtergrond dan traditionele durfinvesteerders en hebben een directe link met institutioneel geld. Met het oog om in latere rondes het aandeel nog bij te plussen.

In het geval van Robot Ventures kunnen Xspring van Ripple en Bain, met $105 miljard aan beheerd vermogen één van de grootste investeerders ter wereld.

En Leshner heeft zijn leeftijd mee. Daardoor kan hij zich gemakkelijk verplaatsen in de leefwereld van de projecten waarin het geld gestoken wordt. Populair gezegd: een millennial feestje.

bitcoin meester

Lees ook: Mede-oprichter Ripple doneert $25 miljoen in XRP aan universiteit

Grote cheques

Per investering wordt een cheque tussen de $25.000 en 100.000 uitgeschreven. De eerste twee investeringen zijn al bekend: Coinmine, die een apparaat heeft ontwikkeld om thuis crypto te minen, en Point, een nieuw soort betaalkaart voor cryptomunten.

Ik ben een van de weinige crypto ondernemers die zo vroeg en formeel investeert. We zien in een vroeg stadium innovaties in DeFi en ik kan echt als peer met de andere ondernemers sparren.

Ripple

Over de bemoeienis van Ripple zegt Leshner: “Ik ben een open financiële maximalist.” Hij lijkt zich dus niet druk te maken over inmenging van investeerders.

“Robot Ventures is uniek, aangezien Robert zelf een DeFi oprichter is”, zegt Ethan Beard, SVP van Xpring. “Hij is een waardevol hulpmiddel voor nieuwe oprichters die een impact willen hebben op de financiële dienstverlening en deze willen verbeteren door middel van cryptocurrency’s. We zijn enthousiast om met Robert samen te werken en de volgende generatie ondernemers te ondersteunen.”.

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!