xrp ripple donatie
Nieuws » Mede-oprichter Ripple doneert $25 miljoen in XRP aan universiteit

Mede-oprichter Ripple doneert $25 miljoen in XRP aan universiteit

Chris Larsen, mede-oprichter van techbedrijf Ripple, heeft samen met zijn vrouw $25 miljoen aan XRP gedoneerd aan een universiteit in Californië. De San Fransisco State University ontvangen de tokens via RippleWorks. Dat is een stichting die support levert aan veelbelovende ondernemers.

Support voor fintech

De universiteit gaat het geld gebruiken voor studenten die ondernemend bezig zijn in de wereld van fintech. Dat laten ze weten in een persbericht. Het is de grootste donatie voor de universiteit ooit.

Ripple en goede doelen

Ripple is bezig met een charmeoffensief. Met het ‘Ripple for Good’ initiatief wil het bedrijf in samenwerking met RippleWorks goede doelen steunen. Tientallen tot honderden miljoenen aan XRP moet gebruikt worden om vooral onderwijs te steunen.

Het bedrijf achter o.a XRP is natuurlijk niet alleen bezig met liefdadigheid. Er wordt ook keihard gebouwd aan een groot (betalings)netwerk. Zo gaat Ripple in Europa samenwerken met tientallen bedrijven en instanties om blockchain aan de man te brengen. Daarnaast zijn ze bijvoorbeeld bezig met het pushen van de ‘Japanse Tikkie’.

XRP

De token van Ripple, XRP, doet het nog altijd prima in de cryptomarkt. XRP staat qua marktkapitalisatie steevast op de derde plek. Heel soms weet het zelfs de tweede plaats van ETH over te nemen. De token lijkt niet op cryptovaluta als bitcoin, maar toch is het een erg populaire cryptomunt.

 

Meer crypto nieuws

crypto kopen 

Bron: Cointelegraph 

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Ripple betreedt Zuid-Koreaanse markt via Sentbe (en MoneyGram)

Arnold Hubach

Ripple ‘dumpte’ $533 miljoen XRP in 2018, koers hapert in 2019

Wessel Simons

Spaanse bank implementeert Ripple (XRP) betaaloplossing met 0% transactiekosten

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder