Binance breidt liefdadigheid in Afrika uit, donaties in Binance Coin (BNB)

Binance breidt haar liefdadigheid in Afrika uit via haar Binance Charity Foundation (BCF). Donaties gaan via Binance Coin (BNB). Het nieuws is dat méér scholen worden opgenomen om leerlingen gratis lunches aan te bieden. Deze week publiceert BCF dat tien nieuwe scholen in Oeganda zijn toegevoegd aan het programma ‘Lunch for Children’.

Lees meer: Binance opent deze maand cryptobeurs in Singapore

Donaties in Binance Coin (BNB)

De pilot van dit programma startte in de winter vorig jaar. De eerste scholenorganisatie die BCF ondersteunt is het Jolly Mercy Center in Kampala. Nu voegt Binance daar nog eens tien andere scholen aan toe met bijna 4000 studenten en personeelsleden in 10 scholen in Oeganda.

Elke school binnen het goede doel programma ontvangt een account bij Trust Wallet. Vervolgens ontvangen ze dagelijks $ 0,30 in Binance Coin (BNB) voor het hele jaar op hun schoollunches. De waarde is ongeveer $236.061 en wordt in BNB gedoneerd. De betrokken partijen bij de donatie zijn: de Tron Foundation van Justin Sun, IOST en een V.I.P. klant.

Donaties via de blockchain

BCF boekt het geld in drie delen over naar de wallets van de scholen. Het personeel koopt vervolgens de lunches voor hun studenten. Voedselleveranciers van die scholen zetten de BNB om via de fiat gateway van Binance in Oeganda.

Aangetrokken door het idee van een liefdadigheidsfonds gebouwd op blockchain, hebben meer dan tien bedrijven besloten zich bij Binance’s BCF aan te sluiten. Vijf van hen hebben hun donaties al overgedragen.

De organisatie is in de zomer van 2018 opgezet. Ceo Changpeng Zhao (CZ) wil donaties via de blockchain transparant maken.

Iedereen kan in het grootboek zien waar donaties naartoe gaan. In die tijd heeft “CZ” in samenwerking met Tron’s CEO, Justin Sun gerealiseerd.

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!