btc bitcoin koers prijs update transacties netwerk
Nieuws » Bitcoin (BTC) transacties boven 400.000 per dag, koers richting $5.500

Bitcoin (BTC) transacties boven 400.000 per dag, koers richting $5.500

Bitcoin update – De bitcoin (BTC) koers krabbelt weer op na de Bloody Wednesday, waarbij $10 miljard uit de cryptomarkt vloeide. Inmiddels is er weer $ 4 miljard aan vers kapitaal in de markt gepompt en laten de meeste cryptomunten herstel zien. Bitcoin noteert op moment van schrijven een koers van $5.496 (+1%). Analisten zijn verdeeld wat de prijs gaat doen. Ander nieuws: het aantal transacties per dag op het bitcoin netwerk is in april naar recordhoogte gestegen.

Bitcoin transacties: nieuw record

April is tot nu toe een goede maand voor bitcoin, kijkende naar de koers en naar het aantal transacties op het netwerk. Sinds de bullmarkt van eind 2017 werd een nieuw record gevestigd: meer dan 400.000 transacties per dag.

Ter vergelijking: tijdens de all-time high van BTC (december 2017) waren er ruim 490.000 transacties per dag.

btc tr

Volgens sommigen is er een (onbewezen) correlatie tussen een stijgend aantal transacties op het bitcoin netwerk en meer handelsvolume in BTC op de beurzen.

Volgens bitcoinveteraan Erik Voorhees, oprichter van de exchange Shapeshift, is het zelfs de belangrijkste grafiek binnen de crypto industrie.

Bitcoin output

Volgens anderen is de BTC “output” een nog betere variable om de activiteit op de BTC blockchain te meten. Een transacties kan uit meerdere outputs bestaan. Stel je ‘stopt’ 5 BTC in de blockchain, maar je wilt maar 2,5 BTC versturen (output 1), dan wordt 2,5 BTC naar je teruggestuurd (output 2).

Het aantal outputs zijn per maand gebundeld in onderstaande grafiek. In april 2019 is hiermee wederom een record gevestigd. Het aantal outputs ligt boven de 1,2 miljoen per dág.

btc output

In hun ogen geeft alleen de transacties een onvolledig beeld van de economische activiteit op het bitcoin netwerk.

Bitcoin koers en flashcrash op Kraken

Zoals gezegd herstelt de koers van bitcoin enigszins na de dreun van gisteren. De weekscore voor BTC is nog steeds positief overigens:

1 week +4.33%
1 maand +40.55%
3 maanden +54.47%
1 jaar -40.52%
5 jaar +1130.98%

Stef den Tuinder van Altcoinbase zegt:

Bij $5.500 heeft BTC nu weerstand. Op de beurs Kraken is er een flashcrash gebeurd van $1.000 en direct weer omhoog.

Dat kan twee zaken betekenen. Het minst waarschijnlijke is dat een trading bot verkeerd stond afgesteld. Het meest waarschijnlijke is een strategische zet: 1.800 BTC verkopen tegen marktprijs om liquiditeit te creëren. Daardoor kunnen “whales” goedkoper inkopen. We zijn nog steeds bullish.

Stef den Tuinder

Death cross?

Cryptotrader en – analist John van Meer ziet juist níet de prijs stijgen, zo stelt hij:

Nu kan het goed zijn dat de prijs zal blijven stijgen, alleen zie ik dat niet gebeuren. Ik denk dat er nog een stevige shake out zit aan te komen, eventueel vergezeld van een death cross.

In 2015 was er een death cross en een tweede golden cross nodig voordat de bulls echt weer de bullrun lieten beginnen.

John van Meer, Bitcoinconsultant

Lees hier de volledige analyse van John van Meer: $6.250 in zicht, komt er een death cross aan? 

Cryptotwitter

Wat zeggen andere analisten op Twitter over bitcoin (BTC)? Big Chonis ziet dat de koers van BTC ‘higher lows’ maakt, een positief teken. Wel ziet hij forse weerstand bij de indicator MA50 op de wekelijkse bitcoin grafiek.

Crypto Michaël hinkt op twee gedachten: of de koers gaat richting $6.000 en short-positie worden gedurende die rit naar boven geliquideerd. Op dit moment is er te weinig volume in de markt voor veel prijsactie.

Hij beoordeelt $5.300 als een voorlopige bodem voor BTC. Breekt eze, dan komt $5.000 in zicht.

Altcoins

Bronnen: OnchainFX / CryptoSlate

 

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin (BTC) analyse: Volgt een koerscorrectie onder de $10.000?

Redactie

Bitcoin (BTC) maakt duikvlucht naar $10.270, nieuwe code voor smart contracts op bitcoin

Arnold Hubach

Geloof in bitcoin en koers daalt | Onthulling Satoshi Nakamoto | Impact Bakkt op bitcoin prijs

Fomoflash

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder