Brazilië 100.000 BTC bitcoin

Brazilië verhandelt 100.000 bitcoin (BTC) in 24 uur

Brazilië heeft een nieuw record gebroken: Braziliaanse cryptobeurzen verwerkte bij elkaar 100.000 bitcoin (BTC) aan transacties in één dag. Het land is de grootste economie van Zuid-Amerika.

Aardige hoeveelheid BTC

Cointrader Monitor is een tool die de bitcoinprijs in Brazilië in de gaat houdt. Volgens de cijfers zijn de Argentijnen en Brazilianen in een strijd verwikkeld voor de titel ‘bitcoinland van Zuid-Amerika’. Op dit moment lijkt Brazilië er met die titel vandoor te gaan.

Op 10 april werden er op alle cryptobeurzen in Brazilië bij elkaar 100.000 BTC verhandeld. Dat was op die dag ongeveer $523.200.000 aan alleen bitcoin.

Cryptocurrency in Brazilië wordt tegengewerkt

Ondanks het hoge handelsvolume is Brazilië qua beleid nog geen leuke plek om te ondernemen in de cryptospace. Zo werd een bankrekening gesloten van een exchange genaamd Bitcoin Market. Volgens de rechter ‘mogen traditionele banken bankrekeningen sluiten van cryptobeurzen wanneer ze willen’, aldus Bitcoinist.

Een andere beurs met een net zo originele naam, Bitcoin Max, werd door Santander Bank afgesloten van hun bedrijfsrekening. Na een rechtszaak kon de exchange fluiten naar hun rekening: de bank handelde volgens de wet en mocht de boel sluiten.

Niet alle landen zijn negatief

In Japan gaat het grootste e-commerce bedrijf, Rakuten, een eigen cryptobeurs openen. Het land is in veel opzichten erg gunstig voor ondernemers in de wereld van bitcoin en andere cryptovaluta. En in Groot-Brittannië worden de eerste getokeniseerde aandelen verkocht.

In Nederland is het soms ook nog lastig voor ondernemingen in de cryptowereld om aan een bankrekening te komen. Dat zijn zaken die in ons kleine kikkerlandje nog beter kunnen. De Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiële Markten hebben ook hun eigen visie op bitcoin.

 

 

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!