durfkapitalist-digital-currency-group-dcg-cryptocurrency

Durfkapitalist Digital Currency Group (DCG) voorziet “turbulente tijden” in crypto

Het Amerikaanse Digital Currency Group (DCG) heeft al in 127 verschillende cryptocurrency gerelateerde bedrijven geïnvesteerd sinds 2016. Barry Silbert en andere durfkapitalisten investeerden samen miljoenen in de industrie. Dat laat het bedrijf weten in een blogpost.

Lees meer: Hoe kon bitcoin zo snel stijgen? 

Investeringsrondes

Sinds 2016 stijgt het aantal bedrijven in de blockchainindustrie die geld verzamelen tijdens investeringsrondes. Volgens Digital Currency Group is het gemiddelde bedrag dat opgehaald wordt behoorlijk gestegen. Het gemiddelde ging van $1,94 miljoen in 2016 naar $3,24 miljoen in 2018. In 2017 waren de verwachtingen qua opgehaald kapitaal hoger dan in 2016 en 2018. Maar gek genoeg is de gemiddelde grote van de uiteindelijke bedragen wel gewoon constant blijven stijgen.

Digital Currency Group DCG Funding rounds
Grafiek van de investeringsrondes via Medium.

 

Veranderingen in de cryptomarkt

Iedereen in de cryptospace maakt turbulente tijden mee. Volgens de investeerders hebben vooral bedrijven en start-ups daar last van gehad. Je kunt moeilijk beleid maken in zo’n onrustig ecosysteem. Na de groei van de industrie in 2017 vond er een waar bloedbad plaats in 2018.

Terwijl de waarde van cryptovaluta daalde, steeg het geld dat in de Amerikaanse industrie gestoken werd nog steeds door. Of dat in 2019 ook nog steeds het geval is moeten we afwachten.

Hele rapport

Het hele rapport is hier te lezen. Een aanrader voor iedereen die interesse heeft in de cijfers van een grote investeerders. Als je visueel bent ingesteld is het ook goed te doen, er zitten veel grafieken bij om de data goed over te brengen. De data bevat geen investeringen in ICO’s en andere token sales, volgens de blogpost zou dat de cijfers teveel verstoren.

Meer cryptonieuws

bitcoin kopen

 

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!