obligaties STO bonds
Nieuwsberichten » Franse bank geeft €100 miljoen aan obligaties uit als digitaal effect (STO)

Franse bank geeft €100 miljoen aan obligaties uit als digitaal effect (STO)

Het Franse Société Générale geeft €100 miljoen aan obligaties uit als digitaal effect. Ook wel bekend als security tokens (STO’s) op de blockchain van Ethereum. Dat laat de kredietinstelling weten via hun website.

Société Générale en digitaal effect (STO)

Societe Generale SFH is een dochtermaatschappij van één van de grootste financiële serviceverleners Societe Generale Group. De uitrol gaat in samenwerking met Societe Generale FORGE, een interne startup.

De uitgifte van de tokens en de uitkering van de dividend wordt geregeld via de blockchain van ethereum (ETH). De bank gebruikt de blockchain om de “transparantie van de uitgifte te bevorderen  Ook gaat de bank besparen op operationele kosten, omdat er minder tussenpartijen nodig zijn.

Crypt0

Influencer Omar ‘Crypt0’ Bham reageert ook op het nieuws.

Trade finance via blockchain

De Franse bank richtte vorig jaar een joint venture op voor het creëren van een permissioned blockchainplatform voor trade finance. In het bijzonder voor het financieren van commodities. ConsenSys, de officieuze adviestak van de Ethereum Foundation, heeft in dit traject geadviseerd.

Exchange traded note (ETN)

Ook op andere manieren heeft de bank “teentjes in het water”. De private bank Kleinwort Hambros, onderdeel van Societe Generale bracht een zogenaamde exchange traded note (ETN) op de markt.

Technisch gezien belooft de bank hiermee een bepaald rendement op een index. In dit geval rendement op een bundel blockchain – en DLT-bedrijven, waarin belegd kan worden.

crypto kopen 

Interview Mark Yusko, Morgan Creek

We spraken onlangs met Mark Yusko, oprichter en partner van Morgan Creek. Zij adviseren om instituties te investeren in DeFi (decentrale finance) bedrijven of direct in cryptovaluta.

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Tezos (XTZ) sluit ‘miljarden’ STO-deal met investeringsbank, koers stijgt

Wessel Simons

Bitbond wil €3,5 miljoen ophalen met eerste STO in Duitsland

Wessel Simons

Aandelen uitgeven bovenop bitcoin? Blockstream komt met Liquid Securities

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder