iota academy

IOTA Foundation lanceert Academy in Berlijn en Shanghai

IOTA gaat het eerste internationale IOTA academie programma lanceren. Deze wordt opgezet in Berlijn en Shanghai. De IOTA Foundation biedt online een training aan voor developers. Hierdoor kunnen enthousiastelingen, studenten, projectmanagers en andere geïnteresseerden meer te weten komen over IOTA, de TANGLE technologie en de potentie van het netwerk.

Online trainingen van IOTA

Op dit moment is het mogelijk om de cursussen online te kopen op training.iota.org. Volgens de bekendmaking kun je met deze cursussen een hands-on ervaring en praktische cases verwachten.

De eerste training is sinds 26 april online met “IOTA Onboarding Course voor ontwikkelaars” training. Deze training is bedoelt voor hen die bezig zijn met het ontwikkelen van hun eigen applicaties voor in het ecosysteem van IOTA.

De cursus bevat de volgende onderdelen:

 • Basiskennis van  IOTA-technologie
 • Overzicht van het IOTA-ecosysteem en -toepassingen
 • Overzicht van programmeer bibliotheken en bronnen
 • Het verzenden en ontvangen van transacties en berichten in de Tangle
 • Gegevens verzenden en ontvangen met de MAM-bibliotheek

 

Drie verschillende cursusformaten

 1. Puur digitaal (alleen via app-gebruik) –
  Een zes weken durende online training via de app.
 2. Blended training (app + contact via een messenger)
  Middels de app samen met een IOTA-ontwikkelaar / -trainer via messenger die deelnemers uitdaagt via praktische taken. Tevens kan de deelnemer zijn vragen stellen aan een persoonlijke trainer tijdens de duur van de cursus.
 3. Gemengd seminar (app + direct contact + on-site seminars in Berlijn met dezelfde trainers)
  De deelnemers kunnen ook kiezen voor een 3-daagse seminar ter plaatse, ondersteund door online training en ondersteuning via een app vóór en na het seminar. Groepsseminars kunnen op aanvraag worden geboekt.

Het concept van de digitale academie biedt persoonlijke ondersteuning van ervaren IOTA-programmeurs om vragen voor de deelnemers in realtime te beantwoorden. Daarnaast bevordert het IF de democratisering van kennis door de prijzen tot 50% te verlagen voor privé-deelnemers.

iota diploma
Voorbeeld van een certificaat van deelname

 

bitcoin meester

Ontwikkelaars certificering

Daarnaast hebben studenten de mogelijkheid om hun expertise te bewijzen door middel van een officiële IOTA Developer-certificering. De certificering is optioneel, onafhankelijk van de training en niet inbegrepen in de trainingsprijs.

De IOTA Developer Certification bestaat uit een schriftelijke en een mondelinge beoordeling, uitgevoerd door leden van de IOTA Foundation. Met succes gecertificeerde aanvragers zullen een Certificate of Achievement ontvangen, waarvan de authenticiteit door derden direct op de IOTA Tangle kan worden geverifieerd.

Voorbeeld van een ontwikkelaars certificaat, verifieerbaar op de wirwar

Interview Dave de Fijter, developer advocate bij de IOTA Foundation

Emburgo (Cardano) is ook bezig met een academie

Emurgo, de commerciële afdeling van het Cardano-project, wil in India een blockchain academy lanceren om 2.500 blockchain ontwikkelaars te trainen en op te leiden.

Het bedrijf is van plan om dit jaar met ongeveer 200 instellingen in India samen te werken. Ook willen ze voor het einde van dit jaar kantoren in verschillende steden betrekken, waaronder Hyderabad, Chennai, Delhi, Pune en Mumbai.

Het team van Emurgo heeft met name duidelijk gemaakt dat het om een voltijds programma gaat. Deze zal in april 2019 moeten beginnen en zijn in verschillende online en offline cursussen verdeeld.

 

 

Mis niks meer!
Invalid email address
Handel met negatieve fees en verdien!

Paymium lanceert een actie voor Bitcoin beleggers

Ontvang 0,1% vergoeding voor elke succesvolle limietorders die je plaatst!

Doe mee aan de bitcoin revolutie.

Paymium is de oudste en grootste bitcoin beurs van Frankrijk en bestaat al sinds 2010.

Maak nu een gratis account aan!