IOTA en de stad Austin willen samen het verkeer verbeteren

ATX Transportation en de stichting achter IOTA gaan samenwerken om het verkeer in Austin te verbeteren. De hoofdstad van het Amerikaanse Texas wil kijken hoe de ‘ledger of everything’ kan helpen bij het oplossen van probleemstukken rondom het verkeer in de stad.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

ATX en IOTA

ATX is in Austin verantwoordelijk voor alles dat te maken heeft met verkeer en transport. Van het vernieuwen van autowegen tot aan de fietspaden en het openbaar vervoer: alles valt onder de verantwoordelijkheid van ATX.

Met het netwerk van IOTA in het achterhoofd wordt er gekeken naar bepaalde oplossingen. De stichting achter IOTA, de IOTA Foundation, is in 2017 opgericht in Duitsland. Met IOTA en ‘de Tangle‘ willen oprichters Dominik Schiener en David Sønstebø een netwerk creëren waar alles en iedereen met elkaar kan communiceren.

Dat verschijnsel wordt ook wel ‘internet of things’ genoemd. Je auto zou in theorie jouw koelkast kunnen vertellen dat je er aan komt, zodat het alvast een glas met koud water voor je klaar zet. In het verkeer kan dat ook positief zijn: elk apparaat weet waar de ander zich bevindt.

De exacte details rondom deze samenwerking zijn nog niet bekend, maar de eerste toepassingen zullen vast met veel bombarie naar buiten worden gebracht.

De vraag is natuurlijk: werkt dit in de praktijk en is IOTA dan dé oplossing? Daar gaan we vanzelf achter komen. Austin is trouwens niet de enige die wel wat ziet in de visie van de IOTA Foundation.

IOTA in het nieuws

Jaguar Land Rover gaat ook in zee met IOTA. De Britse autofabrikant wil op termijn al hun auto’s een eigen wallet geven. Voor bijvoorbeeld het delen van je gegevens krijg je een beloning in MIOTA, de token van het netwerk.

Om al deze toepassingen en samenwerkingen goed te laten verlopen zijn er natuurlijk ontwikkelaars nodig. En ook daar wordt aan gewerkt: de IOTA Foundation komt namelijk met verschillende lespakketten. Developers in bijvoorbeeld Berlijn en Shanghai kunnen aan de slag en leren hoe je bouwt met en op het netwerk van IOTA.

Eerste stapjes

Zelfs als blijkt dat IOTA niet dé oplossing is voor sommige van bovenstaande situaties, dan nog is het goed voor de cryptospace dat er wel over nagedacht wordt. Wie weet komt er een volgende autofabrikant die hun klanten wil belonen met bitcoin (BTC). De stap van een wallet voor MIOTA naar eentje voor BTC is relatief snel gemaakt.

De weg naar adoptie is lang en hobbelig, maar cryptocurrency’s lijken langzaam maar zeker een plekje te veroveren in ons dagelijks leven. En da’s mooi.

Lees meer over:
adoptieIOTA

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)