binance hack openen storten bitcoin

Binance hervat handel in bitcoin (BTC) en altcoins, koers BNB stijgt

Binance hervat woensdagmiddag 15 uur Nederlandse tijd weer de volledige handel na een fikse systeemupgrade. Gebruikers kunnen nu weer cryptomunten storten en opnemen bij één van de bekendste beurzen van de cryptomarkt. Opname en storting van nieuwe fondsen was ruim één week opgeschort na de hack van vorige week waarbij $40,7 miljoen werd gestolen. De koers van Binance Coin (BNB) reageert op het nieuws met een stijging van 13%.

Lees ook – Hoe bescherm je jouw cryptomunten zoals Bitcoin (BTC) tegen hackers? Binance geeft les

Binance hervat volledige handel

De community is continu via Twitter op de hoogte gehouden over de onderhoudswerkzaamheden.

Ceo Changpeng “CZ” Zhao roept mensen op om geduld te hebben na de upgrade: tussen de regels door kun je lezen dat Binance een flinke drukte verwacht. Hij deed er de afgelopen dagen diverse tweets uit.

Na de systeem-upgrade is – voor de laatste controle – woensdag 14.30 uur Nederlandse tijd alle handel stilgelegd voor circa 30 minuten. Vervolgens is de handel vanaf 15 uur van start gegaan.

Eerder vandaag werd bekend dat de upgrade twee uur langer in beslag nam dan gepland, zo meldde CZ op zijn geliefde Twitter.

Opvallend: Binance koppelt de upgrade aan een actie, waarbij 50.000 BNB (ca. $1,2 miljoen) wordt verdeeld.

Beleggers die tussen woensdag 15 mei 15 uur en zaterdag 18 mei 2 uur ’s ochtends voor méér dan 1 BTC handelen (aan – en verkoop van alle handelsparen, redactie) krijgen een beetje BNB op hun wallet gestort. Bestaande VIP leden gaan ook tijdelijk één VIP level omhoog.

Hack

De hackers wisten vorige week het platform op ingenieuze wijze binnen te dringen en de beurs ernstig in verlegenheid te brengen. Door veel geduld te betrachten is toegang verkregen tot een grote poel aan verschillende accounts.

Ze hebben – als het ware – een visnet uitgehangen en gewacht tot het goede moment om deze omhoog te trekken.

Na de hack sprak Binance over een “ernstig veiligheidslek”. De tegoeden zijn weggesluisd via één transactie tijdens deze Binance hack, terug te vinden op de blockchain.

De totale vangst was 7.000 BTC, ten tijde van de aanval $40,7 miljoen waard. Sinds de hack is de prijs van BTC weer omhooggeschoten en is de grens van $8.000 gebroken.

Binance Coin (BNB) koers

Hoe reageert de koers van Binance Coin (BNB) op het hervatten van de volledige handel? Afgelopen nacht is BNB een paar dollar omhoog geschoten.

Op moment van schrijven is de koers van BNB ruim 13% gestegen naar $26,75, aldus marktvorser Coincap.io.

De cryptomunt is binnen de top 10 één van de snelstgroeiende cryptomunten van 2019 met een stijging van boven de 200%.

Bronnen: Binance

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!