bitcoin btc koers update analyse

Breekt bitcoin (BTC) de $9.000 of ligt een altseason op de loer?

Bitcoin (BTC) staat wederom voor een keuze. Of de koers stijgt door richting $9.000 en de dominantie van de grootste cryptomunt blijft met 58% in tact. Of de altcoins stegen harder en we kunnen binnenkort spreken van een altseason zodra de marktdominantie van BTC zakt onder de 50%.

Vooralsnog is dit echter niet het geval en kent bitcoin vanaf half 5 uur ’s ochtends een korte opleving. De koers steeg ca. 150 dollar van $8.595 richting $8.750.

Bitcoin koers afgelopen 24 uur (bron: Coincap.io)

Bitcoin in mei

Mei is een uitzonderlijke maand voor bitcoin. De koers is tot nu toe 67% gestegen, de langste maandelijkse run sinds augustus 2017. De maand mei is gestart met een koers van $5.267.

Coindesk heeft de prestaties van bitcoin per maand gerangschikt sinds maart 2017. Mei 2017 staat nog steeds in de boeken als de beste maand de afgelopen 2 jaar. In november 2018 is de barre cryptowinter ingeluid.

bitcoin meester

‘Fundamentals sterker’

Het verschil is dat bitcoin in 2019 er fundamenteler sterker voorstaat dan in 2017 (lees: de 7 redenen waarom de ‘fundamentals’ van bitcoin sterker zijn dan ooit’). Barry Silbert, een van de grootste VC’s in de crypto-industrie, kwam onlangs met eenzelfde lezing.

Een van zijn investeringen is in het Amerikaanse Bitpay, die in ‘bearish’ 2018 ca. één miljard dollar aan bitcoinbetalingen verwerkt. De chief commercial officer Sonny Singh vindt dat bitcoin nog steeds ondergewaardeerd is. aldus Singh in een interview met Bloomberg 

Hij verwijst naar de adoptie onder grotere bedrijven als de dominante factor achter de recente opmars. Adoptie buiten de cryptobubbel is veelzeggend. Zo noemt hij onder meer: de GlobalCoin van Facebook, de JPM Coin van JP Morgan, de komst van Fidelity en AT&T die bitcoin betalingen (via Bitpay) gaat accepteren.

Bitcoin bij $8.800/$9.000

Bitcoin heeft met $9.000 de volgende drempel in zicht. Volgens diverse analisten ligt bij $9.442 een belangrijk weerstandsniveau (Fibonacci indicator).

Met een zijwaartse beweging van bitcoin en stijgende altcoins ligt een afnemende dominantie van bitcoin op de loer.

De huidige dominantie in de markt is nog steeds 58%. Mits deze zakt onder de 50%, dan nemen altcoins de markt over en is een heuse altseason een feit.

Onze analist Martijn vindt het breken van $8.300 een belangrijk signaal voor een verdere opmars omhoog. Maar zodra BTC onder $8.000 zakt, is de bullish trend ten einde. De kans dat altcoins dan mee zakken is groot.

Zodra bitcoin hogere ‘lows’ blijft vormen in de grafiek, lijkt er vooralsnog niets aan de hand, aldus analist Josh Rager.

Luke Martin ziet ook dat de altcoins nog steeds hard groeien. De zone bij $8.800 is volgens hem beslissend wat de markt in zijn geheel gaat doen.

Altseason?

Altcoins staan stijf in het groen, met als uitschieter Bitcoin SV (+91%). Zodra altcoins blijven stijgen en bitcoin weinig tot niets doet, ligt een altseason op de loer.

Bitcoin SV

Naar verluidt zijn Chinese beleggers massaal in de cryptomunt gestapt vanwege ‘nepnieuws’. Het ging om het volgende nepbericht op Twitter. De doorgaans goed ingevoerde Dovey Wan duidt de zaak als volgt.

EOS

EOS is een altcoin om in de gaten te houden omdat aanstaande zaterdag 1 juni een ‘grootse’ aankondiging wordt gedaan. Beleggers anticiperen op het nieuws en de koers stijgt. Analist Josh Rager zegt erover.

Ethereum

Ook de grafiek van ethereum, de nummer twee van de cryptomarkt, ziet er interessant uit, aldus Luke Martin.

bitcoin kopen

 

Bronnen: Messari.io / Coindesk

 

 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!