bitcoin btc koers update barry silbert

‘Bitcoin (BTC) rally in 2019 zit méér achter dan bubbel uit 2017’, aldus deze durfinvesteerder

De ongekende opmars van bitcoin (BTC) sinds begin april is veelzeggender dan de koersbubbel van 2017. Aldus Barry Silbert, oprichter en ceo van de Digital Currency Group (DCG), een van de grootste durfkapitalisten in de crypto-industrie. Silbert is ook bekend van de campagne #dropgold: het inruilen van goud voor bitcoin of andere cryptomunten. De koers van BTC is de afgelopen drie maanden met 100% gestegen, ondanks de huidige correctie van de koers.

Lees ook de analyse van Het Crypto Huis – Bitcoin (BTC): Is het nu tijd voor een koerscorrectie richting $6.600?

Silbert ziet een duidelijke versterking van de infrastructuur die de handel van bitcoin faciliteert. Daarmee doel hij onder meer op de komst van Fidelity en Bakkt, die custody diensten gaan aanbieden. Daarnaast stappen traditionele brokers zoals TD Ameritrade en eTrade in deze markt.

Bitcoin is grosso modo de best presterende asset van 2019. Iemand die op 1 januari 2019 één euro in bitcoin stak, kreeg hiervoor meer rendement dan in een techaandeel aan de Nasdaq of de S&P 500, de lijst van vijfhonderd ‘belangrijkste’ Amerikaanse bedrijven.

De prestatie van de cryptomunt valt op: een Amerikaans Congreslid roept op om bitcoin te gaan verbieden. Het koersrecord voor bitcoin staat op $20.089, genoteerd op 17 december 2017. De huidige koers ligt met $7.200 ruim 64% lager.

Silbert, die zowel aandeelhouder is in cryptobedrijven als direct investeert in cryptomunten, is zeer positief gestemd:

‘Fundamenteel ziet het plaatje er goed uit. Bitcoin is in haar historie tot drie keer met meer dan 80% gecorrigeerd. Maar zodra de prijs weer stijgt, wil iedereen meedoen, en herstelt de markt weer.’

‘Het verschil is dat er in 2017 echt sprake was van een bubbel. De infrastructuur van de markt was nog niet zo ontwikkeld. Er zijn nu custody aanbieders, er is professionele trading  – en compliance software en mensen hebben meer kennis over deze assetklasse.’

Barry Silbert

Nepvolume

Een van de weeffouten in de huidige infrastructuur is naast marktmanipulatie een hoge mate van ‘wash trading’ in de markt. 95% van het volume is de markt is nep, zo blijkt uit eerder onderzoek van Bitwise Asset Management.

FOMO

Een van de verklaringen van de recente opmars is Fear of Missing Out (FOMO), het gevoel de boot te missen. Dit psychologische effect ontstaat zodra de bitcoin koers hevig stijgt. FOMO kan leiden tot prijsbubbels zoals we eind 2017 gezien hebben.

Doordat steeds meer professionele partijen hun loketten voor de markt openen, ontstaat er logischerwijs meer interesse en activiteit op de cryptomarkt.

Tijdens de afgelopen Consensus conferentie in New York gaf Steven Quirk van broker TD Ameritrade het volgende aan:

‘We get calls, emails, 60,000 clients have traded something in this complex. As soon as you open the door, you’re going to get a lot of people looking to participate in the market’.

Uit eerder onderzoek van assetmanager Fidelity blijkt dat ook de interesse onder institutionele beleggers aan het toenemen is.

Correctie of nieuwe rally?

Deze ochtend was er op de cryptomarkt sprake van een fikse koerscorrectie. Op de beurs Bitstamp was er een verkooporder ca. 3.600 BTC, wat leidde tot een prijsdip naar $6.400.

Mogelijk is er sprake geweest van marktmanipulatie door een “whale”. “Whales” zijn grotere investeerders die in één keer voor ca. een half miljoen euro aan bitcoin kopen (10.000 BTC).

Door de prijs te laten dippen op een beurs (in dit geval Bitstamp), kan er een arbitrage-voordeel ontstaan op een andere beurs (in dit geval BitMEX).

Ook kan weer op een lager prijsniveau (voor een grotere hoeveelheid) aan nieuwe BTC bijgekocht worden. Zo profiteren “whales” van manipulatie van de markten.

Bron: CCN

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!