Bitcoin (BTC) ‘wint’ qua zoekopdrachten van Trump en Beyonce in VS

Bitcoin is hot. Althans, als je kijkt naar de statistieken. Het verslaat namelijk enkele grote namen als je kijkt naar populariteit en zoektermen.

Het aantal zoekresultaten in Google is vaak een goede indicatie geweest van de mate waarin cryptomunten populair aan het worden zijn. Ook is er bij grote prijsbewegingen vaak spraken van meer zoekopdrachten.

Bitcoin in de VS

Sinds 11 mei wordt er bijvoorbeeld meer gezocht naar Bitcoin dan naar Donald Trump. De president van de VS moet het onderspit delven tegen de munt waar geen grootmacht tegen opgewassen is. Ironisch. We hebben het hier natuurlijk wel enkel over de zoekresultaten van ‘zoekers’ uit de VS.

Trump vs Bitcoin (VS)
Trump vs Bitcoin (VS)

Maar Donald Trump is niet het enige bekende figuur die de strijd aan het verliezen is. Beyoncé en Ariana Grande moeten ook hun meerdere erkennen in bitcoin.

Het is niet geheel toevallig dat dit gebeurt. Sinds begin April is de prijs van 1 BTC verdubbeld van $4.000 naar meer $8.000. Logischerwijs zorgt deze prijsstijging voor meer interesse in de munt. Bitcoin is op dit moment ruim $7.300 waard. 

De kans is groot dat er binnenkort weer een flinke spike komt in de Google Trends. Zondag zal Anderson Cooper, een bekende Amerikaanse journalist, Bitcoin opnemen in zijn uitzending van ‘60 minutes’.

Hierin interviewt hij de “Bitcoin-pizzaman” Laszlo Hanyecz in zijn eerste tv-interview om te praten over hoe hij 10.000 Bitcoin ruilde voor pizza.

Niet alleen hype, maar ook gebruik

Het is niet enkel ‘het informeren naar bitcoin’ maar ook echt het gebruiken van de blockchain-applicaties waarin een stijgende lijn te zien is. Zo is Coinbase trending in de AppStore van Apple. Deze beurs wordt ook wel gezien als een van de meest eenvoudige manieren om (als beginner) in crypto te stappen en met fiat geld digitale valuta te kunnen kopen.

Op dit moment wordt Coinbase in meer dan 30 landen ondersteund. Het feit dat deze term trending is, laat wel zien dat men geïnteresseerd aan het raken is in het (ver)kopen van cryptogeld.

Het is alweer anderhalf jaar geleden dat deze app voor het laatst trending was.

Bitcoin in Nederland

In Nederland doet bitcoin het ook niet slecht in de Google Trends. BTC  verslaat namelijk met gemak Mark Rutte en Thierry Baudet. Er is zelfs een moment geweest waar wij als Nederlanders meer zochten naar Bitcoin dan naar ‘geld’.

Bitcoin vs Rutte, Baudet (NL)
Bitcoin vs Rutte, Baudet (NL)

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!