bitcoin tether usdt exchanges
Nieuws » Tether kocht kleine hoeveelheid bitcoin (BTC) om transactiekosten te betalen

Tether kocht kleine hoeveelheid bitcoin (BTC) om transactiekosten te betalen

Het bedrijf Tether heeft toegegeven dat het bitcoin (BTC) heeft gekocht met een deel van haar kasreserves. Dit blijkt uit gerechtelijke documenten in handen van The Block Crypto. Dit is een onderzoeksjournalistiek platform met een focus op fintech, blockchain en cryptomunten. Met de onthulling wordt een nieuw hoofdstuk aan het Tether en Bitfinex dossier toegevoegd.

Update: Het lijkt erop alsof het gaat om een relatief kleine hoeveelheid bitcoin. Het bedrijf achter stablecoin Tether zou minder dan één BTC in kas hebben om te betalen voor transacties op het Omni netwerk.

Kortom: het is tegenover de miljarden die Tether op de bank zou moeten hebben staan een verwaarloosbaar bedrag. Maar, het gaat blijkbaar toch om het principe..

Tether en Bitfinex

In de documenten is te lezen dat de firma in het verleden haar reserves heeft aangewend om bitcoin en andere assets te kopen.

Het bedrijf heeft overlappend eigenaarschap en management met cryptobeurs Bitfinex. Zowel Tether USDT als Bitfinex hebben een behoorlijke invloed op de cryptomarkt. Terwijl er feitelijk heel weinig bekend is over beide bedrijven. Dat mysterie wordt nu stukje bij beetje onthuld.

De New York Attorney General, een speciale aanklager, heeft de bedrijven aangeklaagd. De verdenking luidt het gebruiken van klantentegoeden en een lening bij Tether om een financieel tekort bij Bitfinex aan te zuiveren. De Nederlander Jean Louis van der Velde, CEO bij Bitfinex, heeft de beschuldiging naar het rijk der fabelen verwezen.

  bitcoin meester  

Stablecoin

Tether is een stablecoin die op papier voor 100% gedekt is door de Amerikaanse dollar. De firma heeft zelf erkend dat de dekking van de cryptomunt slechts 74% is. Dit terwijl een stablecoin is bedoeld als vluchthaven voor beleggers vanwege de hevige koersschommelingen van bepaalde cryptomunten.

Tether heeft in alle stilte de voorwaarden veranderd op haar website op 25 februari 2019. Eerder was het statement: elke UDST is één op één gedekt door de Amerikaanse dollar. Maar die vlieger gaat niet meer op.

In een verslag van de rechtsbank verklaart David Miller, een advocaat die optreedt namens Bitfinex, dat Tether wel degelijk investeerde in assets buiten cash of cash-equivalenten, inclusief bitcoin.

Volgens Miller mag de rechtbank niet eisen dat Tether níet in bitcoin mag beleggen.

Die logica is aangevochten door rechter Joel Cohen van het Hooggerechtshof die het verhoor leidde.

Hij zegt: “Tether is toch bedoeld als de stabiliserende factor in een zeer volatiele markt. Zodra Tether in bitcoin, is dat dan consistent gedrag? Als Tether zélf belegt in een volatiele asset, die Tether moet normaliseren, dan speel je met vuur’.

Volgens Miller ging het slechts om een kleine hoeveelheid BTC.

Uitkomst van het verhoor is dat zowel Tether en Bitfinex wel hun activiteiten voorlopig kunnen voortzetten, maar er zijn wel eisen gesteld aan beide partijen.

Tokensale LEO

Bitfinex verkeert in geldnood en is een tokensale gestart om $1 miljard op te halen door de uitgifte van de LEO token. Inmiddels claimt de cryptobeurs dat dit enorme bedrag in opgehaald.
En alsof het nog niet genoeg, heeft de firma deze week ook een Initial Exchange Offering platform gelanceerd met de naam Tokinex. De eerste tokensale gaat 13 juni plaatsvinden.

Bitfinex heeft tot dusver niet gereageerd op de berichtgeving.

Bron: The Block Crypto 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Edward Snowden ziet Bitcoin als uitkomst in strijd tegen Amerikaanse overheid

Arnold Hubach

Bitcoin (BTC) rond $10.225, is het tijd voor meer actie?

Altcoinbase

5 tips om je emoties met Bitcoin en andere cryptomunten de baas te zijn

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder