bitcoin BTC update koers fomo

Commentaar: bitcoin koersdip is rimpeling in de zee, ‘men’ wil bij bitcoin horen

Redactioneel commentaar – Rood, roder, roodst. De dip van bitcoin (BTC) naar $6.400 trok de complete cryptomarkt in het rood. In één klap vloeide er $20 miljard aan fondsen uit de markt. Paniek? Valt wel mee. De rust op de borden is weer wedergekeerd en de grootste cryptomunt is sinds deze koersdip weer hersteld naar $7.288.

De prijsactie op de vroege ochtend is vermoedelijk te verklaren door marktmanipulatie. Een groep beleggers heeft een verkooporder van meer dan 3.600 bitcoin (omgerekend ruim $25 miljoen) geplaatst op de cryptobeurs Bitstamp. Vervolgens heeft men op een andere beurs BitMEX bitcoin bijgekocht tegen een veel lagere prijs.

De manipulatietrucjes van een groep beleggers werkt nog zolang er weeffouten in het handelssysteem rondom bitcoin zitten. Met de asset bitcoin is op fundementeel niveau niets aan de hand. Sterker nog, steeds meer bedrijven willen bij bitcoin horen.

De koersdip van vanochtend lijkt tijdelijke rimpeling in een zee vol met kansen.

In dit artikel leggen we uit wat de koersdip van bitcoin (BTC) naar $6.400 deze vroege ochtend kan verklaren 

Bitcoin als investering

2019 is tot nu toe een speciaal jaar voor BTC en de rest van de cryptomarkt. Het herstel komt vroeger dan verwacht. De koers is sinds het absolute dieptepunt in december 2018 meer dan verdubbeld. De euforie trok ook de altcoins mee, die tot vanochtend 5 uur een prima maand mei beleefden.

Fundamenteel is er namelijk niets veranderd aan de (potentiële) kracht van deze asset als lange termijn investering.

Steeds meer bedrijven uit de oude financiële wereld lijken tot dit besef te komen: bitcoin als asset dóet ertoe en wordt belangrijker op de financiële markten. De prestatie van bitcoin dit jaar waarbij het olie, de Nasdaq en S&P 500 qua prestatie naar de loef steekt, trekt nieuw kapitaal aan.

Belangrijk is dat er nieuwe loketten ontstaan om de bestaande weeffouten (marktmanipulatie, wash trading, onveilige exchanges, exit-scams) in deze industrie te herstellen. Want nogmaals, de technologie is revolutionair en behoort tot de Vierde Industriële Revolutie.

Belangrijk hierbij is de livegang van futures – en custodianplatform Bakkt. Dit nieuwe loket, gericht op onder meer hedge – en pensioenfondsen, start hoogstwaarschijnlijk in juli een test met enkele klanten.

Bijzonder is dat klanten uitbetaald krijgen in bitcoin zodra het termijncontract afloopt en niet in dollars zoals bij concurrenten CME en CBOE het geval is.

Daarnaast gaat ook het loket van de assetmanager Fidelity Investments “deze maand nog open” als nieuw kanaal voor institutioneel geld.

Fidelity en Bakkt leiden dus de dans van meer adoptie van bitcoin als investering. De futuresmarkt staat los van de spotmarkt, maar het volume op de futuresmarkt is wel een belangrijke thermometer voor het sentiment op de cryptomarkt.

Ook beleggerslegende Mark Mobius deed deze week een duit in het zakje: “Bitcoin heeft toekomst”, aldus de beleggerslegende.

Afrekenen met bitcoin

Satoshi Nakamoto (ze hebben hem deze week tóch niet gevonden, redactie) heeft bitcoin bedacht als “elektronisch peer-to-peer cash”, een digitaal, decentraal betaalmiddel zonder tussenkomst van een derde partij zoals een centrale overheid, centrale bank of commerciële bank.

Naast de groep pioniers zoals Overstock in de VS en Thuisbezorgd in Nederland adopteren steeds meer retailer en webshops bitcoin als betaalmiddel.

Vanuit Consensus, de grootste blockchain conferentie ter wereld, is veel nieuws op dit vlak gebroken.

Grote retailers zoals Starbucks, Whole Foods, Nordstrom en Home Depot accepteren cryptovaluta als BTC en ETH via  betalingsverwerker Flexa. Een keerpunt voor deze asset als betaalmiddel.

Crypto Twitter

Fundamenteel lijkt er dus iets veranderd in de manier waarop de buitenwereld naar bitcoin als asset en betaalmiddel kijkt. Men wil er kortom bijhoren.

Wat zeggen bepalende marktvolgers over bitcoin (BTC) als asset en als investering voor de toekomst?

Hoe dan ook, het feestje lijkt dus tijdelijk voorbij.


Maar bitcoin blijft gewild.


Ook presidentskandidaten zijn fan.


Beleggingslegende Mark Mobius blijkt eveneens om.


En hoe zit dat met die Bitcoin-ETF’s?


Eigenlijk niets te vrezen dus.

bitcoin kopen

Nieuwsoverzicht 16 mei

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!