‘Circle ontslaat 10% personeel door gebrek aan regulering bitcoin en crypto’

De crypto start-up Circle, het bedrijf achter handelsbeurs Poloniex, kondigde aan 10% van hun personeel te ontslaan.

Circle, dat onder andere gefinancierd wordt door Goldman Sachs, noemt de restrictieve regelgeving rond cryptovaluta als hoofdreden voor de ontslagronde. Ook melden bronnen dat Circle de doelstellingen met betrekking tot nieuwe financiering met 40% naar beneden heeft bijgesteld.

Lees ook: Bitcoin ETF goedkeuring in de maak? Amerikaanse SEC komt met toespraak

Circle ontslaat personeel

In totaal zijn er 30 ontslagen gevallen, vertelde Circle CEO Jeremy Allaire in een tweet. Dat is zo’n 10% van het totale personeelsbestand van Circle. Volgens Allaire zijn de functies ‘geëlimineerd’, wat de indruk wekt dat de maatregel geen tijdelijke is.

Als reden voor de ontslagen noemt Allaire het steeds strenger wordende klimaat rond crypto-regelgeving in de Verenigde Staten.

Allaire uitte onlangs ook al zijn frustraties over het uitblijven van duidelijke crypto-regelgeving toen dochterbedrijf Poloniex zich recentelijk genoodzaakt zag om negen cryptovaluta’s van hun platform voor Amerikaanse gebruikers te verwijderen.

Volgens Allaire is Circle desondanks sterk en gezond. Hij zegt dat ze zich zullen blijven richten op innovatie en wereldwijde groei en dat ze doorgaan met lobbyen voor een meer gebalanceerde crypto-regelgeving.

Circle is niet het enige crypto-bedrijf dat de broekriem moest aantrekken. Eerder in de crypto-winter vielen bijvoorbeeld ook al forse ontslagrondes plaats bij twee van de grootste crypto-bedrijven ter wereld ConsenSys en Bitmain.

Bijstellen financieringsdoelen

Behalve de ontslagronde zijn ook Circle’s doelstellingen met betrekking tot financiering fors naar beneden bijgesteld.

Zo was Circle in maart nog van plan om $250 miljoen dollar op te halen in een nieuwe financieringsronde. Twee bronnen meldden tegen theblockcrypto.com echter dat deze doelstelling nu met zo’n 40% is gereduceerd tot $150 miljoen dollar.

Circle gaf hierop geen commentaar. Wel benadrukten ze winstgevend te zijn. Volgens hen lopen ze op schema om in het tweede kwartaal 50% meer klanten te werven dan in het eerste.

“Poloniex has continued to add innovative assets (more than a dozen in the last year), new features (such as margin trading for non-US customers), and customers; Poloniex is on track to add 50% more customers in Q2 than in Q1,” – Circle

Crypto start-up Circle

Circle werd in 2013 al opgericht door Jeremy Allaire en Sean Neville en had oorspronkelijk maar één product: Circle Pay.

Met deze betalingsdienst waarmee behalve fiat geld ook cryptovaluta kon worden beheerd, wist Circle als eerste bedrijf ter wereld in 2015 een BitLicense van de staat New York te bemachtigen.

In 2018 zette Circle nog een tandje bij en nam het de crypto-handelsbeurs Poloniex over voor een fraaie $400 miljoen dollar. Later ging Circle ook de concurrentie aan met stablecoin Tether (USDT) door een eigen, transparante stablecoin genaamd USD Coin (USDC) te lanceren.

Circle kent een breed pallet aan investeerders waaronder Goldman Sachs, Bitmain, Baidu, and IDG Capital.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!