Nieuws » ‘Crypto Dad’, vertrekkend CFTC-voorzitter, prijst crypto community in afscheidsbrief

‘Crypto Dad’, vertrekkend CFTC-voorzitter, prijst crypto community in afscheidsbrief

Christopher Giancarlo, beter bekend als “Crypto Dad”, vertrekt als voorzitter van de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Hij schrijft een open brief voor zijn afscheid met een opmerkelijke titel: “Free Markets and the Future of Blockchain”. De CFTC is waakhond van de Amerikaanse commoditymarkt zoals ook bitcoin (BTC) en binnenkort ethereum futures.

Lees ook – “Ethereum (ETH) futures voldoen aan eisen Amerikaanse toezichthouder CFTC”

CFTC milder over crypto

De CFTC, het Amerikaanse toezichthouder op de commoditymarkt zoals grondstoffen en futures, neemt doorgaans een mildere houding aan ten opzichte van cryptomunten. Dit in vergelijking met beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC), die de effectenmarkt reguleert.

In december 2017 keurde CFTC de bitcoin-futurescontracten op de Chicago Board Options Exchange (CBOE) en de CME-groep goed. Dat gaf institutionele beleggers de mogelijkheid om met digitale assets te gaan speculeren.

De CBOE besloot de notering van bitcoinfutures te staken tot na de huidige openstaande contracten, die tot juni lopen. Volgens experts luidde het afschaffen ervan het einde van de cryptowinter in.

Opmerkelijk is dat sinds die futures zijn afgeschaft de spotmarkt in een stijgende trend zit.

  bitcoin meester  

SEC minder happig

De SEC heeft voortdurend bitcoin ETF-toepassingen geweigerd. In juli 2018 weigerde het nog negen voorstellen voor Bitcoin-ETF’s. Dit ondanks de afwijkende stem van “Crypto Mom”, Hester M. Peirce, een van de commissarissen bij de SEC.

Recentelijk is het besluit over de Bitwise ETF uitgesteld. Komende week volgt een besluit over de VanEck/SolidX ETF. In het voorjaar gaf de SEC aan dat “goedkeuring in de maak is”.

De kern van de zorgen bij de SEC ligt bij de omvang van de markt (te klein) en de mogelijkheid tot manipulatie van de markt. Velen suggereren dat Bitcoin-ETF’s een kwestie van tijd zijn voordat ze worden gelanceerd. De benadering van de SEC is tot nu toe allesbehalve geruststellend.

Jurist Jake Chervinsky vindt het opmerkelijk dat de SEC ook géén uitsluitsel gaf over de VanEck ETF. Een opvallende timing.

‘Crypto Dad’ over crypto

Vertrekkend CFTC voorzitter Christopher Giancarlo staat ook wel bekend als “Crypto Dad”. Waarom is te bezien in onderstaand fragment. In zijn afscheidsbrief als voorzitter stak hij afgelopen week nogmaals een hart onder de riem van de crypto-gemeenschap.

Hij schetste zijn opvattingen over cryptomunten en de rol die de CFTC daarin als toezichthouder moet spelen. Hij stelt dat toezichthouders niet effectief kunnen zijn zonder op de hoogte te blijven van technologische veranderingen.

Giancarlo schrijft: “It has been a core belief during my tenure as Chairman that in order for the CFTC to remain an effective regulator, it must keep pace with these changes, or our regulations will become outdated and ineffective. Emerging digital technologies are impacting trading markets and the entire financial landscape with far-ranging implications for capital formation and risk transfer.

 

I feel fortunate to have been at the helm during this time to be a voice in government to quiet some of the fears and calls to dismiss or squash this new technology”

Christopher Giancarlo

Bron: Coindesk
Foto: You Tube Still

crypto kopen 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Edward Snowden ziet Bitcoin als uitkomst in strijd tegen Amerikaanse overheid

Arnold Hubach

Bitcoin (BTC) rond $10.225, is het tijd voor meer actie?

Altcoinbase

Crypto 101: Hoe Bitcoin en Ethereum het blockchain-trilemma tegenkomen

Marvin Kroon

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder