Core devs: Eerste stappen voor transitie Ethereum naar Proof-of-Stake in juni klaar

Ethereum 2.0 komt steeds dichterbij. De eerste code voor de overstap van Ethereum (ETH) naar Proof-of-Stake (PoS) moet eind juni klaar zijn.

Onderzoeker Justin Drake laat dat weten tijdens een openbare vergadering. ”We lopen op schema, het uitwerken van de code is ook goed om de laatste fouten te ontdekken”, aldus Drake.

Phase zero

De community van Ethereum maakt zich klaar voor de overstap van Proof-of-Work (PoW) naar Proof-of-Stake (PoS). Deze eerste transitiefase heeft de naam ‘Phase zero’ gekregen, fase nul.

Met Phase zero gaat de overstap naar Ethereum 2.0 pas echt van start. Eerder dit jaar kwam er met Constantinople een update uit om het netwerk voor te bereiden op wat komen gaat.

Door deze overstap verschuift van ‘validator’ van miners naar nodes. Je hebt straks geen grove hardware meer nodig om ether te minen.

Het aantal ETH die je hebt bepaalt de hoeveelheid ‘mining power’ die je hebt. Meer ETH betekent meer kans op een beloning. Het wordt straks aantrekkelijker om ether vast te houden, dat is althans de bedoeling.

Ethereum 2.0

Hoe Ethereum 2.0 er precies uit gaat zien is nog niet duidelijk. Vitalik Buterin wil bijvoorbeeld graag een betere beloning voor het staken/valideren van blocks in het nieuwe ecosysteem.

Tijdens een vorige vergadering kwam het onderwerp van hard forks aan bod: volgens sommige aanwezigen moest Ethereum veel vaker kunnen forken. Op deze manier kunnen ontwikkelaars sneller en meer updaten. Dat idee is er echter nog niet door.

De vergaderingen van de core developers zijn op YouTube terug te kijken. Hieronder is de meest recente te zien.

Ethereum op Twitter

Naast bitcoin lijkt Elon Musk ook serieus bezig met Ethereum. Door een tweet van de man achter onder andere SpaceX en de auto’s van Tesla werd #Ethereum trending op Twitter.

Wat daarop volgde was een soort van pitch van Vitalik Buterin, die in een reeks aan tweets zijn toekomstplannen uitlegde.

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!