ripple XRP cryptomunt cryptomarkt
Nieuws » Ripple (XRP) koers stijgt 28% na nieuws Coinbase en Börse Stuttgart

Ripple (XRP) koers stijgt 28% na nieuws Coinbase en Börse Stuttgart

De XRP munt van blockchainbedrijf Ripple is met 26% gestegen de afgelopen 24 uur. De stijging heeft te maken met twee nieuwtjes: XRP wordt genoteerd aan de Börse Stuttgart (SWB), de tweede grootste beurs van Duitsland. Coinbase, de grootste cryptobeurs ter wereld, stelt de handel in XRP open voor bewoners in de staat New York, een aparte jurisdictie. XRP is sinds februari dit jaar genoteerd aan Coinbase, maar maar New York en het Verenigd Koninkrijk nog niet.

  bitcoin meester  

Coinbase en New York

Ook inwoners in de staat New York kunnen nu via het platform van Coinbase gaan handelen in XRP. Dit meldt de Amerikaanse cryptobeurs, die naar verluidt wereldwijd 20 miljoen klanten bedient. Ze kunnen nu XRP kopen, verkopen en opslaan in hun wallet bij Coinbase.com of via de iOS of Android app.

Begin april werd bekend dat de Amerikaanse beurs voor XRP en hun eigen stablecoin, USDC, kiest voor het doen van betalingen over de grens. Bitcoin (BTC) is daarbij als optie uitgesloten.

Gebruikers kunnen gratis XRP en USDC naar elkaar overmaken. De ontvanger zet vervolgens de cryptomunten om naar zijn of haar lokale munt.

Börse Stuttgart biedt XRP en LTC aan via ETN

De tweede beurs van Duitsland, Börse Stuttgart (SWB), heeft twee zogenaamde exchange traded notes (ETN) gekoppeld aan XRP van Ripple en Litecoin (LTC).

Exchange-traded notes (ETN’s) zijn ongedekte schuldpapieren die een onderliggende index van effecten volgen, in dit geval XRP en LTC. Het concept lijkt op obligaties, maar er wordt vaste rente uitgekeerd.

In tegenstelling tot een exchange traded fund (ETF) hoeft de beurs geen eigenaar te zijn van XRP of LTC in dit geval. De belegger krijgt uitgekeerd in euro of Zweedse Kroon op basis van de prestaties van de index. De inleg is ook via euro of Zweedse Kroon.

Koers XRP van Ripple

De koers van XRP zit sinds vannacht 3 uur na het Coinbase nieuws in de lift. Op moment van schrijven is de koers $0,395, een stijging van 26% in de afgelopen 24 uur.

Rond 18 uur zet de koers een dalende trend in en neemt de winst van de dag af.

Het historisch rendement van XRP is opmerkelijk te noemen. Net zoals de meeste cryptomunten in de top 10 kent XRP een goed jaar en is het 39% gestegen afgelopen drie maanden.

1 week +38.55%
1 maand +28.25%
3 maanden +38.76%
1 jaar -42.02%
5 jaar +13106.48%

Bronnen: Coindesk / Coinbase

crypto kopen 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op Facebook, Twitter of Telegram.

Gratis Nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchainsGerelateerde berichten

Ripple (XRP): ‘Ook grote banken gaan noodgedwongen crypto adopteren’

Wessel Simons

Bitcoin (BTC) én overheidsobligaties in één indexfonds, NYSE ARCA dient aanvraag in

Wessel Simons

Bitcoin ‘halving’ is over één jaar, terwijl HODLers nu al 60% van alle bitcoin bezitten

Marloes van der Scheer
Blijft GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.