telegram ton cryptomunt

Telegram lanceert Open Network (TON) en token (Gram) nog in 2019

Telegram lanceert nog dit jaar haar Telegram Open Network (TON) en de bijbehorende GRAM token, meldt nieuwssite The Block. De lancering is gepland tussen juli en september. De versleutelde messenger app wist $1,7 miljard op te halen met haar Initial Coin Offering (ICO) in twee ophaalrondes. Na een lange radiostilte komt er meer los over het project.

TON-netwerk van Telegram

Vorige maand voerde Telegram al een test uit van het Open Network, een proof-of-stake netwerk. De firma wil het netwerk gaan openstellen voor diverse ontwikkelteams.

Volgens Telegram was de test succesvol in lijn met de doelen van de white paper. Het netwerk moet diverse diensten gaan hosten zoals opslag -, DNS – en proxydiensten.

Telegram is in 2013 opgericht door de broers Nikolai en Pavel Durov. Naar verluidt heeft de messenging dienst ca. 200 miljoen gebruikers.

Ethereum?

Volgens anonieme ontwikkelaars die hebben deelgenomen aan de privétests, heeft TON-netwerk een “extreem hoge transactiesnelheid”. Volgens experts heeft het netwerk een sterke gelijkenis met het ethereum netwerk. Doel is om zoveel mogelijk decentrale applicaties (dApps) erop te hosten.

In totaal worden er 5 miljard zogenaamde TON tokens (Grams) gecreëerd die als utility token op het netwerk dienst doen. 52% wordt aangehouden als reserve en 4% voor ontwikkelaars. 44% is verkocht via de ICO-sale.

Telegram haalde vorig jaar $1,7 miljard in twee separate private tokensales. Meer dan honderd private investeerders stapten in. Vorige maand sloot Telegram een samenwerking met Wirecard om digitale financiële producten aan te bieden.

bitcoin meester

GlobalCoin van Facebook

Facebook komt met een eigen cryptomunt genaamd GlobalCoin. De techgigant zet in op een lancering in 2020 en wil de cryptomunt uitrollen in tientallen landen. Als alles volgens plan verloopt worden aan het einde van dit jaar de eerste tests uitgerold.

Bron: Altcoinbuzz

Mis niks meer!
Invalid email address
Handel met negatieve fees en verdien!

Paymium lanceert een actie voor Bitcoin beleggers

Ontvang 0,1% vergoeding voor elke succesvolle limietorders die je plaatst!

Doe mee aan de bitcoin revolutie.

Paymium is de oudste en grootste bitcoin beurs van Frankrijk en bestaat al sinds 2010.

Maak nu een gratis account aan!