Bitcoin (BTC) koers bijna door $10.000? Strijd tussen bulls en bears

Door Elroy Ryon (Het Crypto Huis) – Bitcoin (BTC) is vrijdagochtend door de $9.700 geschoten en hanteert op moment van schrijven een koers van $9.760 (+5,6%). De laatste keer dat bitcoin door de $10.000 grens heenging was 5 maart 2018. Grote vraagt voor de komende 72 uur: gaat de koers deze magische grens doorbreken of volgt een (tijdelijke) correctie?

Bitcoin (BTC) update

Bitcoin heeft zich opnieuw een aantal dagen bullish afgesloten. Bitcoin heeft inmiddels een ruime afstand gecreëerd tussen de prijs en de EMA-21, wat gezien kan worden als een sterk bullish signaal.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ook op de MacD heeft Bitcoin een bullish cross gemaakt op 15 juni, op het dagelijkse tijdframe. Dit kan het gevolg geweest zijn van de $1.500 beweging die de afgelopen week heeft plaatsgevonden.

Bitcoin (BTC) koers bijna door $10.000? Strijd tussen bulls en bears

4-uur overzicht

Op het 4 uur overzicht kunnen wij waarnemen dat Bitcoin gisterenavond was uitgebroken uit de ascending triangle. De target van de ascending triangle ligt rond het prijsniveau van $9.896.

Wanneer wij bij deze target aankomen dienen wij wel rekening te houden met een eventuele bearish divergentie.

Echter dienen wij hiervoor natuurlijk wel te wachten op de bevestiging van de divergentie, want Bitcoin zit op dit moment nog gewoon in zijn uptrend. Deze kan zomaar alsnog een stuk verder stijgen.

Bitcoin (BTC) koers bijna door $10.000? Strijd tussen bulls en bears

De wave 5 target

De wave 5 target kan gelijk zijn in procenten wat er bij wave 1 is behaald. Dat kan betekenen dat de eind target voor Bitcoin rond het prijsniveau van $9.874 - $10.060 ligt (afhankelijk van het prijspeil van de exchange, red).

Echter hebben wij natuurlijk de lancering van het futures platform Bakkt op 22 juli, wat voor enige stijging kan gaan zorgen.

Ook zien wij op dit moment dat het sentiment erg bestaat uit FOMO, waar overigens de wave 5 bekend om staat. Wanneer Bitcoin wel door zijn $10.000 zone opwaarts uitbreekt, kunnen wij er van uitgaan dat Bitcoin wellicht klaar is voor een uitgebreide (extended) wave 5.

Benieuwd wat wij voor targets wij kunnen hanteren voor Bitcoin voor de uitgebreide (Extended) wave 5? Bekijk hieronder de meest recente video:

Support levels

Resistance levels

Conclusie

Op dit moment houd ik dus nauwlettend het prijsniveau van $9850 en $10.200 in de gaten om te analyseren welk scenario zich bij Bitcoin gaat uitspelen.

Zien wij een flinke weerkaatsing in deze zone, dan zal de gemaakte bearish divergentie bevestigd worden wat zich vervolgens kan gaan uitspelen in een retracement, die ons misschien wel weer naar die $8550 - $8800 zone kan brengen.

Wanneer Bitcoin zich sterk, met veel kracht door de $10.200 weet te breken, is de kans groot dat de FOMO opnieuw in slaat, wat Bitcoin wellicht naar de $11.400 kan brengen.

Bitcoin (BTC) koers bijna door $10.000? Strijd tussen bulls en bears

Hierr vind je het Telegramkanaal van Het Crypto Huis!

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!