G20 bitcoin crypto
Nieuws » Regulering bitcoin (BTC) en andere cryptomunten besproken door G20-leiders

Regulering bitcoin (BTC) en andere cryptomunten besproken door G20-leiders

Tijdens de G20 in Japan werd wederom aandacht besteed aan bitcoin en andere cryptomunten. Ministers van financiën en topmannen van centrale banken bespraken tijdens de bijeenkomst ook over digitale assets, regulering. Onderwerpen als handelsoorlogen en wereldwijde economieën passeerde ook de revue.

G20

De G20-bijeenkomst in Fukuoka was met name gericht op de grote economieën. En daar hoort tegenwoordig ook het onderwerp cryptomunten en digitale assets bij. Dat is al een overwinning op zich voor een (toch nog) relatief nieuwe markt als die van cryptovaluta.

Beleidsbepalers van de grootste twintig economieën van de wereld werden vergezeld door mensen van bijvoorbeeld het IMF, de Wereldbank en de Verenigde Naties. Gezamenlijk kwamen onderwerpen als bitcoin, blockchain en de bijbehorende problemen voorbij.

Bitcoin

In een slotverklaring lieten de ministers weten de voordelen van bitcoin en andere cryptovaluta in te zien. ‘Ze kunnen grote voordelen bieden voor het financiële systeem en de algehele economie.’

Tegelijkertijd laten de ministers weten dat ze cryptomunten niet zien als een gevaar voor hun beleid. Bij de Europese Centrale Bank zeiden ze onlangs hetzelfde.

Handelsoorlog

Ook de handelsoorlogen werden besproken tijdens deze G20. Het zou een serieus probleem vormen voor de wereldeconomie. China en Rusland zijn misschien wel een beetje gedwongen door de huidige handelsoorlogen om samen te gaan werken.

En die intentie spraken ze eerder deze maand dan ook uit. Crypto en blockchain zijn voor beide landen erg interessant om bepaalde maatregelen te omzeilen. Ook wordt er gekeken naar manieren om de dollar niet meer te hoeven gebruiken door zowel de Chinezen als de Russen.

Kortom: cryptomunten (en in mijn optiek bitcoin in het bijzonder) kunnen wel eens een grote rol gaan spelen bij het oplossen of omzeilen van dit soort conflicten.

Regulering

Bitcoin en cryptomunten moeten gezamenlijk gereguleerd worden. Dat stelt Christine Lagarde van de IMF tijdens een seminar op de G20. Als het aan haar ligt sluiten alle landen de handen in één om de ontwikkelingen in goede banen te leiden.

Een voorbeeld van dit soort samenwerkingen zijn de voorgestelde maatregelen het FATF. De cryptosetor luidde de noodklok.

“Het is belangrijk om te blijven praten met elkaar over fintech. Het is van levensbelang om op nationaal niveau de aanpak van cryptovaluta, ‘non-bank fintech tussenpersonen’ en het beheer van data te regelen.”

Christine Lagarde

 

Nieuw Bitcoin Journaal over: Bitcoin, het Lightning Network en de maatregelen van De Nederlandse Bank

 

 

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

‘Oplichters gebruiken extensies voor stelen bitcoin’, aldus Casa-CEO

Wessel Simons

Noord-Koreanse bitcoin hackers van $2 miljard targets voor Amerika

Robin Heester

Bitcoin (BTC) analyse: Prijs rond $10.350, wat gaat de koers doen?

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder