Regulering bitcoin (BTC) en andere cryptomunten besproken door G20-leiders

Tijdens de G20 in Japan werd wederom aandacht besteed aan bitcoin en andere cryptomunten. Ministers van financiën en topmannen van centrale banken bespraken tijdens de bijeenkomst ook over digitale assets, regulering. Onderwerpen als handelsoorlogen en wereldwijde economieën passeerde ook de revue.

G20

De G20-bijeenkomst in Fukuoka was met name gericht op de grote economieën. En daar hoort tegenwoordig ook het onderwerp cryptomunten en digitale assets bij. Dat is al een overwinning op zich voor een (toch nog) relatief nieuwe markt als die van cryptovaluta.

Beleidsbepalers van de grootste twintig economieën van de wereld werden vergezeld door mensen van bijvoorbeeld het IMF, de Wereldbank en de Verenigde Naties. Gezamenlijk kwamen onderwerpen als bitcoin, blockchain en de bijbehorende problemen voorbij.

Bitcoin

In een slotverklaring lieten de ministers weten de voordelen van bitcoin en andere cryptovaluta in te zien. ‘Ze kunnen grote voordelen bieden voor het financiële systeem en de algehele economie.’

Tegelijkertijd laten de ministers weten dat ze cryptomunten niet zien als een gevaar voor hun beleid. Bij de Europese Centrale Bank zeiden ze onlangs hetzelfde.

Handelsoorlog

Ook de handelsoorlogen werden besproken tijdens deze G20. Het zou een serieus probleem vormen voor de wereldeconomie. China en Rusland zijn misschien wel een beetje gedwongen door de huidige handelsoorlogen om samen te gaan werken.

En die intentie spraken ze eerder deze maand dan ook uit. Crypto en blockchain zijn voor beide landen erg interessant om bepaalde maatregelen te omzeilen. Ook wordt er gekeken naar manieren om de dollar niet meer te hoeven gebruiken door zowel de Chinezen als de Russen.

Kortom: cryptomunten (en in mijn optiek bitcoin in het bijzonder) kunnen wel eens een grote rol gaan spelen bij het oplossen of omzeilen van dit soort conflicten.

Regulering

Bitcoin en cryptomunten moeten gezamenlijk gereguleerd worden. Dat stelt Christine Lagarde van de IMF tijdens een seminar op de G20. Als het aan haar ligt sluiten alle landen de handen in één om de ontwikkelingen in goede banen te leiden.

Een voorbeeld van dit soort samenwerkingen zijn de voorgestelde maatregelen het FATF. De cryptosetor luidde de noodklok.

“Het is belangrijk om te blijven praten met elkaar over fintech. Het is van levensbelang om op nationaal niveau de aanpak van cryptovaluta, ‘non-bank fintech tussenpersonen’ en het beheer van data te regelen.”

Christine Lagarde

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!