Online vacature speciaal voor ‘Satoshi, de uitvinder van bitcoin (BTC)’

Er is een online vacature geplaatst die zoekt naar een geschikte kandidaat om zich voor te doen als de anonieme Bitcoin-maker Satoshi Nakamoto. De vacature stelt negen eisen aan Satoshi.

Hij of zij moet bereid zijn om pseudo-intellectuele berichten op social media te plaatsen; vriendelijk voor de overheid zijn; en mag nooit het Bitcoin Genesis-blok ondertekenen om zijn identiteit te bevestigen. Kortom, het bericht lijkt te zoeken naar Craig Wright.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Word Satoshi

De advertentie verscheen op LazyFox.io – een op crypto’s gebaseerde jobsite waar gebruikers Bitcoin Cash verdienen voor het voltooien van kleine taken. De vacature met de titel “Word Satoshi” bevat negen punten waaraan de succesvolle kandidaat aan moet voldoen.

De vaardigheidseisen voor het doen alsof je de uitvinder bent van bitcoin liggen tamelijk laag.

Satirische grap

De advertentie is duidelijk een poging tot een satirische grap, met de bedoeling om de belachelijkheid van de hele Satoshi-saga te benadrukken.

Hoe dan ook, er ligt een 12,5 mBCH (ongeveer $5!) beloning voor het grijpen voor de persoon die aan al deze eisen kan voldoen.

Craig Wright steeds vaker in negatieve spotlight

Dit alles is natuurlijk een knipoog naar het gedoe rondom Craig Wright, hij claimt Satoshi te zijn.

De controversiële frontman van Bitcoin SV (BSV) heeft de afgelopen maanden veel aandacht gekregen in de media. Voornamelijk door een aantal rechtszaken die zijn aangespannen.

Wright is ook geportretteerd in een schilderij, een persiflage van de kunstenaar Pascal Boyart. De Fransman die al eerder ‘pieces’ maakte over bitcoin, crypto en de bekende gele hesjes. Boyart is misschien het meest bekend voor zijn muurschilderingen waarin privésleutels van Bitcoin-wallets zijn verborgen.

Bij een CoinGeek-conferentie in Toronto op 30 mei, deed Wright een reeks claims die de wenkbrauwen doen fronsen. Wright beweert dat de illegale activiteiten de enige reden is voor het voortbestaan van Bitcoin (BTC). Hij beweert dat: 30 Procent van het ‘Binance and Tether-geld’ wordt gebruikt voor de financiering van illegale activiteiten zoals prostitutie en slavernij.