ethereum ether eth koers bitcoin btc altcoins
Nieuws » Gaan we binnenkort met ethereum (ETH) afrekenen bij Amazon?

Gaan we binnenkort met ethereum (ETH) afrekenen bij Amazon?

Gaan we binnenkort afrekenen met ethereum (ETH) bij Amazon? Een samenwerking tussen crypto betaalprovider CLIC Technology en blockchainbedrijf Opporty moet dit mogelijk gaan maken. Ze gaan een browser extensie bouwen, waarmee klanten van Amazon met ether (ETH) online kunnen afrekenen.

Afrekenen met ether (ETH) bij Amazon

De technologie die beide startups is gebaseerd op Plasma Cash, een off chain oplossing die binnen ethereum nog in de experimentele fase zit.

Het concept van Plasma Cash is vorig jaar door Vitalik Buterin onthuld. Door sommigen is het aangeduid als het ‘Lightning Network van ethereum’. Als betalingsnetwerk staat het nog steeds in de kinderschoenen.

Ethereum kan nu twintig transacties per seconde verwerken, een stuk lager dan de driehonderd transacties die Amazon per seconde verwerkt.

Maar de startups (Opporty en CLIC Technology) denken dat Plasma Cash op den duur kan concurreren met een MasterCard of VISA.

De startups willen uiteindelijk betalingsplatform ontwikkelen die ERC-20 en ERC-721 tokens kunnen verwerken. De wereldwijde e-commerce industrie is immens: in 2025 kan deze markt $24.000 miljard waard zijn.

  bitcoin meester  

Amazon-dochter WholeFoods

Dit jaar ook in het nieuws: je kunt met bitcoin (BTC) betalen bij grote ketens als Starbucks en Amazon-dochter Whole Foods.

De Amerikaanse cryptobeurs Gemini van de gebroeders Winklevoss faciliteert de betalingen via de app ‘Spedn’. Na het scannen van de QR-code is het gedaan: de koffie is betaald. Achter de schermen verwerkt de betaaldienstprovider Flexa de betalingen.

Thuisbezorgd.nl

Bitcoin Magazine NL sprak onlangs met de Europese accountmanager van Bitpay. In Nederland zijn er ca. 400 bedrijven die cryptomunten als betaalmiddel accepteren. De meest bekend is maaltijdenservice Thuisbezorgd.nl, die sinds 2014 bitcoin accepteert.

Bronnen: Global Newswire / BTC Manager

 

 

 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Binance US opent vandaag de deuren voor handel in bitcoin en 5 altcoins

Wessel Simons

Crypto 101: Hoe Bitcoin en Ethereum het blockchain-trilemma tegenkomen

Marvin Kroon

Tether (USDT) steeds populairder in ecosysteem Ethereum (ETH)

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder