LocalBitcoins verwijdert optie ‘bitcoin (BTC) kopen met cash geld’

LocalBitcoins heeft de optie verwijderd om bitcoin (BTC) te kopen in cash geld. Dat blijkt uit meldingen van gebruikers op het sociale medium Reddit. De optie om face-to-face met cash bitcoin te kopen, is ‘verdwenen’. Op Reddit regent het klachten over de dienst.

Bovendien zijn de lopende betalingen met cash ook geannuleerd, zo luidt ander commentaar op Reddit.  LocalBitcoins heeft nog niet gereageerd op de geruchten.

Het platform, opgericht in 2012 in Finland, fungeert als een online marktplaats van kopers en verkopers van bitcoin (BTC).

Saillant: LocalEthereum heeft direct gereageerd op en kondigt aan dat het face-to-face kopen of verkopen met cash tijdelijk zonder commissie kan. De tijdelijke actie loopt van 1 juni tot 1 juli.

Anti-witwas richtlijn

Vermoedelijk sorteert LocalBitcoins voor op Europese en Finse regelgeving tegen witwassen. Per 1 januari 2020 gaat de nieuwe richtlijn in (AML5).

Lidstaten, ook Nederland, bereiden nu de implementatie ervan voor. In Nederland gaat deze onder Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) vallen. De Tweede en Eerste Kamer moet deze wetswijziging nog goedkeuren.

Cryptomunten mixen

Autoriteiten hebben speciale aandacht voor diensten die het mogelijk maken om cash geld wit te wassen.

De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) heeft in samenwerking met Europol en andere autoriteiten één van de grootste cryptovaluta mixers Bestmixer.io offline gehaald.

Volgens de autoriteiten is het platform gebruikt om geld wit te wassen. Met behulp van cryptomunten als bitcoin zouden de criminelen de herkomst van hun geld willen verdoezelen.

Bron: Coindesk

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!