local bitcoins bitcoin BTC cryptomunt ethereum
Nieuws » LocalBitcoins verwijdert optie ‘bitcoin (BTC) kopen met cash geld’

LocalBitcoins verwijdert optie ‘bitcoin (BTC) kopen met cash geld’

LocalBitcoins heeft de optie verwijderd om bitcoin (BTC) te kopen in cash geld. Dat blijkt uit meldingen van gebruikers op het sociale medium Reddit. De optie om face-to-face met cash bitcoin te kopen, is ‘verdwenen’. Op Reddit regent het klachten over de dienst.

Bovendien zijn de lopende betalingen met cash ook geannuleerd, zo luidt ander commentaar op Reddit.  LocalBitcoins heeft nog niet gereageerd op de geruchten.

Het platform, opgericht in 2012 in Finland, fungeert als een online marktplaats van kopers en verkopers van bitcoin (BTC).

Saillant: LocalEthereum heeft direct gereageerd op en kondigt aan dat het face-to-face kopen of verkopen met cash tijdelijk zonder commissie kan. De tijdelijke actie loopt van 1 juni tot 1 juli.

Anti-witwas richtlijn

Vermoedelijk sorteert LocalBitcoins voor op Europese en Finse regelgeving tegen witwassen. Per 1 januari 2020 gaat de nieuwe richtlijn in (AML5).

Lidstaten, ook Nederland, bereiden nu de implementatie ervan voor. In Nederland gaat deze onder Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) vallen. De Tweede en Eerste Kamer moet deze wetswijziging nog goedkeuren.

  bitcoin meester  

Cryptomunten mixen

Autoriteiten hebben speciale aandacht voor diensten die het mogelijk maken om cash geld wit te wassen.

De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) heeft in samenwerking met Europol en andere autoriteiten één van de grootste cryptovaluta mixers Bestmixer.io offline gehaald.

Volgens de autoriteiten is het platform gebruikt om geld wit te wassen. Met behulp van cryptomunten als bitcoin zouden de criminelen de herkomst van hun geld willen verdoezelen.

Bron: Coindesk

crypto kopen 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin (BTC) rond $10.225, is het tijd voor meer actie?

Altcoinbase

5 tips om je emoties met Bitcoin en andere cryptomunten de baas te zijn

Arnold Hubach

Bitcoin update: prijs rond $10.270 terwijl altcoins opmars maken, verzoek Bitcoin ETF ingetrokken

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder