crypto cryptomunten rusland
Nieuws » Russische centrale bank kijkt naar crypto gedekt door goud

Russische centrale bank kijkt naar crypto gedekt door goud

De Centrale Russische Bank denkt serieus na over een cryptomunt die wordt gedekt door goud. Dat meldt het Russische TASS.

Het hoofd van de Russische centralebank, Elvira Nabiullina, laat weten dat ze wel oren hebben naar een crypto waarvan de waarde gekoppeld is aan goud. Met name de mogelijkheid om gemakkelijker en wereldwijd transacties te kunnen doen spreekt de bank aan.

Nabiullina is er echter van overtuigd dat er eerst gekeken moet worden naar de ontwikkeling van betere internationale transacties voor de nationale valuta. De bankier deed deze uitspraken tijdens een bezoekje aan de Staatsdoema, het lagerhuis van Rusland.

De Russische topvrouw benadrukte voorbeelden van succesvolle manieren van nationale valuta om betalingen te doen. Het doel van de bank lijkt dus het tokeniseren van bijvoorbeeld goud en niet het creëren van een eigen nieuwe cryptomunt met een eigen waarde.

We hebben daar volgens mij wel een oplossing voor, die internationale betalingen. Het heet bitcoin.

Wel of geen crypto?

De Russische centrale bank staat overigens niet positief tegenover een toekomst waar bitcoin en andere crypto de boventoon voeren. Het monetaire systeem van Rusland heeft geen behoefte aan de adoptie van cryptomunten, dat denkt de bank tenminste.

Tegelijkertijd lijkt het land zich wel optimaal klaar te willen stomen voor de digitale economie. De Russen zullen bitcoin en andere cryptomunten toch niet helemaal buiten de deur kunnen houden?

Banken en bitcoin

Er zijn wereldwijd steeds meer banken bezig met bitcoin of een andere toepassing van blockchain. Zo is Ripple populair in bijvoorbeeld Thailand.

In ons eigen land is De Nederlandsche Centrale Bank ook aan het experimenteren met blockchain. Naar buiten toe is de bank niet erg positief: de resultaten na drie jaar onderzoek vallen tegen. Logisch wel, de meeste blockchains (of allemaal?) zijn niet gebouwd om ideaal te zijn voor banken.

En de hoofdeconoom van de Bank of England? Die denkt dat bitcoin geld kan vervangen.

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Cryptomunt voor China? Volgens de People’s Bank of China is hij ‘klaar’

Marloes van der Scheer

Verbluffende statistieken Bitcoin (BTC): veiligheid, wereldmunt-waardig en correlatie met goud

Arnold Hubach

Chinese handelaren in Rusland versturen via Tether (USDT) dagelijks vele miljoenen naar China

Marloes van der Scheer

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder