Russische centrale bank kijkt naar crypto gedekt door goud

De Centrale Russische Bank denkt serieus na over een cryptomunt die wordt gedekt door goud. Dat meldt het Russische TASS.

Het hoofd van de Russische centralebank, Elvira Nabiullina, laat weten dat ze wel oren hebben naar een crypto waarvan de waarde gekoppeld is aan goud. Met name de mogelijkheid om gemakkelijker en wereldwijd transacties te kunnen doen spreekt de bank aan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Nabiullina is er echter van overtuigd dat er eerst gekeken moet worden naar de ontwikkeling van betere internationale transacties voor de nationale valuta. De bankier deed deze uitspraken tijdens een bezoekje aan de Staatsdoema, het lagerhuis van Rusland.

De Russische topvrouw benadrukte voorbeelden van succesvolle manieren van nationale valuta om betalingen te doen. Het doel van de bank lijkt dus het tokeniseren van bijvoorbeeld goud en niet het creëren van een eigen nieuwe cryptomunt met een eigen waarde.

We hebben daar volgens mij wel een oplossing voor, die internationale betalingen. Het heet bitcoin.

Wel of geen crypto?

De Russische centrale bank staat overigens niet positief tegenover een toekomst waar bitcoin en andere crypto de boventoon voeren. Het monetaire systeem van Rusland heeft geen behoefte aan de adoptie van cryptomunten, dat denkt de bank tenminste.

Tegelijkertijd lijkt het land zich wel optimaal klaar te willen stomen voor de digitale economie. De Russen zullen bitcoin en andere cryptomunten toch niet helemaal buiten de deur kunnen houden?

Banken en bitcoin

Er zijn wereldwijd steeds meer banken bezig met bitcoin of een andere toepassing van blockchain. Zo is Ripple populair in bijvoorbeeld Thailand.

In ons eigen land is De Nederlandsche Centrale Bank ook aan het experimenteren met blockchain. Naar buiten toe is de bank niet erg positief: de resultaten na drie jaar onderzoek vallen tegen. Logisch wel, de meeste blockchains (of allemaal?) zijn niet gebouwd om ideaal te zijn voor banken.

En de hoofdeconoom van de Bank of England? Die denkt dat bitcoin geld kan vervangen.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)